Gündem
Giriş Tarihi : 12-04-2014 15:15   Güncelleme : 12-04-2014 15:15

RECEP VE ŞABAN FİLMLERİ YÜZÜNDEN İNSANLAR ÇOCUKLARINA BU İSİMLERİ VERMİYOR!

Samsun İl Müftüsü Yrd.Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, dini kavramların kullanılamaz hale getirildiğine dikkat çekerek, Recep İvedik ve Şaban filmleri yüzünden insanların çocuklarına 'Recep' ve ‘Şaban’ isimlerini vermediğini söyledi.

RECEP VE ŞABAN FİLMLERİ YÜZÜNDEN İNSANLAR ÇOCUKLARINA BU İSİMLERİ VERMİYOR!
Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla İlkadım 30 Ağustos İmam Hatip Ortaokulu tarafından İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen programa katılan Samsun İl Müftüsü Öztürk, önemli açıklamalarda bulundu. Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin önemine değinen Öztürk, şöyle konuştu:

 "1989 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığımız Türkiye’de nisan ayında Peygamber Efendimizi anlama konferansları tertip etmektedir. Her sene birbirinden güzel konular, insanları yakından ilgilendiren meseleler Türkiye'nin her tarafında hatta dünyanın pek çok İslam ülkesinde çalışmalar yapılmaktadır. Burada da buna benzer bir etkinliği gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz."Konuşmasında İslam'ın kullandığı bir takım kavramlar olduğunu ve Müslümanların son zamanlarda bu kavramların içini boşalttığını ifade eden Öztürk, şunları söyledi: "Bu kavramların anlamlarını tahrip ederek ya da tedavülden kaldırarak içini boşaltmaktayız. Mübarek aylardan biri Şaban ayıdır. Şaban ayı ile ilgili yapılan filmlerden insanlar Şaban ismini kullanamaz olmuştur. Bir diğeri Recep ayıdır. Recep ile ilgili yapılan filmden dolayı insanlar kullanamaz olmuştur. Bunun için bu dini kavramlar hepimizin kavramlarıdır. Dini kavramları yerli yerinde kullanmalı ve içini boşaltarak tedavülden çıkarmamalıyız."Konuşmasına Kur’an-ı Kerim’den ayetler okuyarak devam eden Müftü Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir müminin tuttuğu futbol takımı her şeyin önünde geliyorsa, takımı kaybettiği zaman üzülüyorsa, takımının bütün futbolcularını yedek dahil ezbere isimlerini biliyor da Kur'an-ı kerimden o kadar ayeti ezbere bilmiyorsa düşünmek lazım. Eğer bir kardeşim, yabancı şarkıcılar dahil tüm müzikleri ezbere bilip de Kur'an-ı kerimden bir sure bilmiyorsa onun da inancı müzik olmuştur. Bu akşam eve gittiğimizde şunu düşünelim: Müslümanlığımızın gereğini ne kadar yapıyoruz, Allah'a karşı ne kadar samimiyiz, Peygamberi ne kadar seviyoruz, onun yaptıklarını ne kadar yapıyor ve ne kadar samimiyiz? Müslümanlara karşı görevlerimiz var, bu konuda ne kadar samimiyiz? Eşimize karşı görevlerimiz var. Bin defa ‘Lailahe illallah’ diyor eve varınca hanıma küfrediyor, hanımı dövüyor kavga ediyorsak nasıl bir Müslümanız. Kendimizi bir samimiyet testinden geçirmeliyiz."Etkinlikte ayrıca Kur’an tilaveti yapıldı, ilahiler seslendirildi.
adminadmin