Güncel
Giriş Tarihi : 09-02-2017 10:33   Güncelleme : 09-02-2017 10:33

Referandum 16 Nisan’da yapılacak

Anayasa değişikliği için referandum tarihi olarak 16 Nisan öne çıkarken, siyasi partiler de son hazırlıklarını yaptı. AK Parti, Antalya’da yapacağı değerlendirme toplantısının ardından sandık startını verecek.

Referandum 16 Nisan’da yapılacak

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, mevsim koşullarının düzelmesini sağlayacak bir tarih belirleme amacıyla incelemesini sürdürdüğü Anayasa değişikliğinde artık referandum için 16 Nisan tarihi öne çıktı. Erdoğan’ın birkaç gün içinde onaylaması beklenen düzenlemenin halkoylamasına götürüleceği tarih Resmi Gazete’de yayımının ardından 60 günü takip eden ilk pazar günü olacak.7 Şubat’a kadar onaylayıp Resmi Gazete’de yayımlanmış olsaydı 9 Nisan’a referanduma gidilmesi gerekecekti. Ancak 7 Şubat tarihi aşıldı. O nedenle bu hafta içinde yapılacak onay ve Resmi Gazete’de yayımlanma, referandum sandığını 16 Nisan’da vatandaşın önüne getirecek.

TAKVİM İLANI

Referandum tarihinin kesinleşmesinin ardından Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından seçim takvimi işletilmeye başlanacak. YSK, olası referandum tarihlerini dikkate alarak bir taslak hazırlayıp, siyasi partilere göndermişti. Bu taslak, referandum tarihinin kesinleşmesiyle birlikte son şekli verilerek ilan edilecek. Seçim takviminin kesinleşmesiyle birlikte kampanya için hazırlıklarını sürdüren partiler de sahaya inecek. AK Parti, belediye başkanlarıyla da Antalya’da yapacağı değerlendirmelerin ardından kampanya startını resmen verecek. AK Parti’nin hedefinde, kendi seçmenleri içinde yer alabilecek “kararsız”ların ikna edilmesine yönelik sokak sokak çalışma yapılması var.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN HALKA ANLATACAK

Referandum takviminin kesinleşmesiyle birlikte liderler seçim meydanlarına inecek. Milletvekilleri, Meclis çalışmalarına ara verildiği dönemde seçim bölgelerinde aktif çalışaca. Seçim Koordinasyon Merkezi’nin(SKM) yaptığı program çerçevesinde her bakan, hafta sonları görevlendirileceği illerde çalışma yürütecek. Başbakan Binali Yıldırım da, miting programlarıyla sahada yer alacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da, 30 büyükşehir başta olmak üzere yoğun bir miting programına çıkması planlanıyor.

Star

adminadmin