Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 06-10-2017 13:44   Güncelleme : 06-10-2017 13:44

Referandum Meselesi Ve İngiltere

Barzani'nin bütün uyarılara rağmen geri adım atmama nedeni Ingiltetenin üst düzeyde destek vermesinden kaynaklanmaktadır.

Referandum Meselesi Ve İngiltere

Bu destek, İngiltere parlamentosunda bulunan Kürt asıllı NEDİM ZEWAHİ, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin İngiltere temsilciliğine atanan KARWAN CEMAL TAHİR, İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın Ortadoğu ve Afrika’dan Sorumlu Devlet Bakanı TOBİAS MARTIN ELLWOOD İngiltere Parlamentosu Avam Kamarası Milletvekili GARY KENT gibi önemli isimlerden oluşmaktadır. 
Referandum ile ilgili olarak Başkent Erbil’de gerçekleştirilen toplantı, İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın Ortadoğu ve Afrika’dan Sorumlu Devlet Bakanı Tobias Martin Ellwood başkanlığında, Bağdat Büyükelçisi Frank Baker ve bakanlığın bazı danışmanları ile yapılmıştı. Bu toplantıda Kürdistan'ın bağımsız olması ve hatta devlet haritalarına varıncaya kadar bir çalışma yapılmıştı. 
Barzani buradan aldığı cesaretle referandumu gerçekleştirmişti. 
İngiltere parlamentosunda açık bir şekilde Bağımsız Kürdistan'ın destekleneceğini NEDİM ZEWAHİ açıklamıştı zaten, bu pervasız açıklamalar maalesef Türkiye tarafından iyi takip edilemedi. 
Yukarıdaki isimler çok iyi takip edilerek bölgede oynanan oyunlar deşifre edilebilir. 
Eğer İngiltere parlamentosunda Kürdistan'ın bağımsızlığı konuşuluyorsa, Türkiye parlamentosunda da kuzey İrlanda’nın bağımsızlığı konuşulmalıdır.
Eğer Fransa Parlamentosu'nda Kürdistan ve Kürt Katliamları konuşuluyorsa, Türk parlamentosunda da Cezayir katliamları konuşulmalıdır. 
Eğer ABD Meclisi'nde Kürdistan konuşuluyorsa, Türkiye meclisinde de Latinler? Hispanikler, siyahlar ve Kızılderililer konuşulmalıdır. 
Türkiye mutlaka Barzani'ye yaptırımları uygulamalıdır. Yaptırımlardan dolayı MUTLAKA BARZANİ VE BÖLGE HALKI KARŞI KARSIYA GETİRİLMELİDİR.
Bölge Halkı zor durumda kalır ise Türkiye onlara da kapılarını açabilir. Böylece Kürt Devleti ölü doğmuş olur.
Cenab-ı Hak Devlet ve milletimizi korusun.

Suat ZOR

adminadmin