Gündem
Giriş Tarihi : 21-01-2017 09:05   Güncelleme : 21-01-2017 09:05

Reina canisi Müslüman mısın Sorusuna Bakın Ne Cevap Verdi

Yılbaşı gecesini Reina’yı kan gölüne çeviren DEAŞ'lı terörist Abdülkadir Masharipov'un yakalanması ile ilgili 7 bin 200 saat kamera kayıtlarını inceleyen polis saldırgan Masharipov'un tüm hareketlerini izledi. Saldırganın eylem sonrası Zeytinburnu’na geldiği ve bir arkadaşının kiraladığı otomobille 2 Ocak'ta Sefaköy'e geçtiği belirlendi. Masharipov 6 Ocak'a kadar faklı adreslerde kalarak en son Esenyurt’ta gizlenmeyi seçti.

Reina canisi Müslüman mısın Sorusuna Bakın Ne Cevap Verdi

IRAK'LI VE SEVGİLİSİ TAKİPTE

Abdulkadir Masharipov'un evde olup olmadığını teyit etmek için 3 gün boyunca tedbirlerini alan İstihbarat ve Terör Şube ekipleri evden çıkan Iraklı militan ve Mısırlı sevgilisi Tene Trare'yi takibe aldı. İki sevgili marketten sağlıklı ve güçlendirici ürünler alınca polis evde saklanan kişinin Reina saldırganı olduğunu tahmin etti ve takibini sürdürdü. Masharipov gözaltına alındıktan sonra emniyette sorguya alındı. Tüm sorulara cevap veren terörist eylemi ayrıntılarıyla anlattı. Ancak Masharipov bir soru vardı ki sadece onu cevaplamadı. Sorgucu polisler DEAŞ'lı teröriste "Müslüman mısın?" sorusunu yöneltti, saldırgan Masharipov susmayı tercih etti.  

Termal kamerayla röntgen

Terör ve İstihbarat ekipleri 5. kattaki dairede kaç kişi ve silah olup olmadığını tespiti için termal kamera kullandı. Termal kameralar ile dairenin röntgeni çekildi. Silah olmadığı ortaya çıkan eve polisler baskın yaparak Masharipov'u yakaladı.

50 MİT ajanı bölgeyi izledi

Polis ve MİT Türkiye’yi sarsan katilin bulunması için müthiş bir dayanışma örneği gösterdi. 2 bin polisin yanında Esenyurt’taki operasyonun kusursuz olması için 50 MİT ajanı da sahada iz sürdüğü ortaya çıktı.

Kadıköy'de bombacıyla sır buluşma

Masharipov’un 26 Aralık’ta İstanbul’da bir otobüs durağında DEAŞ’ın yılbaşı gecesi Kadıköy Meydanı’nda canlı bomba eylemi yapmayı planladığı teröristle buluştuğu ortaya çıktı.

Bu basit bir saldırı değil

Güvenlik uzmanı Mete Yarar, Küçükçekmece’de katıldığı bir söyleşide Reina saldırısını değerlendirdi: Saldırganın yalnızca beraberindeki para değil onun dışındaki birçok faktör de bunun basit bir DEAŞ saldırısı olmadığını gösteriyor. Bu olayın içerisinde hem katliamcı profiline hem DEAŞ profiline uymayan bir adam görüntüsü var. Açık ve net söyleyebilirim ki arkasından başka şeyler çıkacak. 

Araştırmak lazım

Erken konuşmak doğru olmaz, bir araştırma yapıyoruz bu konuyla alakalı. Önümüzdeki günlerde de geniş kapsamlı bir yazı yazacağım buna dair. Özellikle Türkiye Cumhuriyetlerinden Türkiye’ye bu tür kişiler neden geliyor, önce bunları araştırmak lazım. 

Kayseri'de Uygur Türkü gözaltında!

İstanbul'daki soruşturma sürerken  Kayseri'de polis Masharipov ile ilişkili olduğu gerekçesiyle Doğu Türkistan asıllı Mansuer Mijiti'yi Uygur Türkleri’nin kaldığı Melikgazi ilçesindeki devlet lojmanlarında gözaltına alındı. Zanlının evinde yapılan aramada dijital materyallere el konuldu. Zanlının, İstanbul'daki DEAŞ hücresiyle bağlantılı ve halen firarda olan bir zanlıyla irtibat halinde olduğu ifade edildi.

Devrim Tosunoğlu - Levent Albayrak / Akşam

adminadmin