Eğitim
Giriş Tarihi : 31-03-2018 10:15   Güncelleme : 31-03-2018 10:15

Reis olmaza bir anaokulu bile yapamayacaksınız!

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Danışma Kurulu toplantısında Samsun'a ikinci devlet üniversitesinin yapılacağını açıkladı.

Reis olmaza bir anaokulu bile yapamayacaksınız!

Demircan’ın bu açıklamayı 25 Mart’ta kendisinin de bulunduğu AK Parti 6. Olağan Kongresinde AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığını unutmuş gibi yeniden yapmasına bir anlam verilemezken, bu açıklamayı ikinci bir üniversite projesine sıcak bakmayan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Sait Bilgiç ile birlikte yapması ayrıca manidar bulundu.

SAMSUN İKİNCİ DEVLET ÜNİVERSİTESİNE KAVUŞACAK

Açıklamasında Samsun'un da ikinci devlet üniversitesine kavuşacağını dile getiren Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Cumhurbaşkanımız bu müjdeyi geçtiğimiz hafta paylaşmıştı. Samsun'umuza hayırlı olsun. Üniversiteler sadece bilgiyi aktaran yerler olarak görülmemeli. Çalışmalarını bulundukları çevre ile bütünleşerek yapmalıdırlar." dedi.

Daha sonra basına kapalı devam eden toplantıya Samsun Valisi Osman Kaymak ile kurum müdürleri, iş adamları, rektör yardımcıları ve öğretim üyeleri katıldı.

REKTÖR İKİNCİ ÜNİVERSİTEYE KARŞIYIM DEMİŞTİ

Öte yandan OMÜ Rektörü Prof.Dr. Sait Bilgiç, Samsun'da ikinci devlet üniversitesinin kurulmasına karşı olduğunu açıklamış, ikinci üniversite için uygun yer olarak görülen KHK ile kapatılan Canik Başarı Üniversitesi kampüsünü önce Dil Köyü yapacaklarını ardından ise atıl kalan kampüsün Meslek Yüksek Okulu olacağını dile getirmişti.

OMÜ Rektörü Sait Bilgiç, 9 Nisan 2017 tarihinde verdiği bir demecinde ise Samsun'a ikinci devlet üniversitesi kurulmasına karşı olduğunu söyleyerek, ikinci üniversitenin devlet tarafından değil vakıf tarafından kurulmasının daha doğru olacağını belirterek, "Ben rektör olarak gerçekçi davranmak zorundayım, meseleye popülist bakamam" açıklamasını yapmıştı.

adminadmin