Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 17-03-2017 10:28   Güncelleme : 17-03-2017 10:28

Reis yalnız mı mücadele ediyor!

Herkesten çok mücadele ettiği kesin. Şeytan ittifakının birinci hedefi durumunda olan Cumhurbaşkanımızın, herkesten daha çok duyarlı olması ve herkesten daha fazla mücadele etmesinden daha normal bir şey de yok.

Reis yalnız mı mücadele ediyor!

Reis tek başına mücadele ediyor diyenlerin Cumhurbaşkanının mücadelesini yüceltme düşüncesiyle hareket ettiği konusuna da hiçbir itirazım yok.

Ancak reis yalnız, reis tek başına, reisten başka mücadele eden zaten yok denilmesi bazılarının bilinçaltında, Cumhurbaşkanımız dışındaki herkesin şeytan ittifakına karşı mücadele safında bulunmadığı ve şeytanların safına geçmek için fırsat kolladığı anlamını da çağrıştırabilir.

Şeytan ittifakını motive eder bu ifadeler. Reis’in mücadelesini yüceltmek için kullanılabilecek birçok söz var. Reis’in yalnız kaldığı doğru da değil. 15 Temmuz gecesini gördükten sonra Reis yalnız demek doğru bir söz olabilir mi?

Reis yalnızsa; 15 Temmuz gecesi tankların, topların, uçakların, helikopterlerin, bombaların ve makineli tüfeklerin önüne çıkan milyonlar ne oluyor o zaman.

Reis asla ve kat’a yalnız değil. Arkasında sayıları milyonları bulan Türk Milleti, milyarları bulan İslam Ümmeti var.

Pensilvanyalı şeytan devletin kılcal damarlarına sızmış olabilir. Önemli olan milletin kılcal damarlarıdır. Bu şeytanların uyuyan, uyandırılan, saldıran, kumpas kuran, iftira atan, rol yapan, rol çalan hücreleri olabilir. Önemli olan onların hücreleri değil, milletin hücreleridir.

Bu alçaklar bu saatten sonra milleti asla kandıramazlar. FETÖ denilen şeytan bu milletin sağcısının da, solcusunun da, muhafazakârının da, radikalinin de nefretini kazanmıştır ve bu saatten sonra bu toplumda asla yaşayamaz.

Yapacakları alçaklıklar olabilir. Ancak her yaptıkları alçaklığın misli ile karşılığı olacaktır. Taktik bir takım hedefler koyabilirler. Hatta bunlar asla hedef koyamazlar da siyasi rekabetin yarattığı hedeflerden bazılarının içine gizlenebilirler. İçine gizlendikleri bazı hedefler gerçekleşebilir de. Ancak hiçbir karşılığı olmaz olamaz.

Referandumda hayırcı siyasi hedefin içine gizlenmiş durumdalar. Almanların bazı siyasi hedeflerinin içine de gizlenebilirler. Hollandalıların da, İsraillilerin de. Nereye gizlendiklerinin hiçbir önemi yok. Sadece piyon olabilirler.

Taktik hedefler bir takım gerzekleri cezaevinde kalmak için motive edebilir. Başka hiçbir işe yaramaz.

Bu saatten sonra hiçbir şekilde yaşama şansları yok bunların.

Reis yalnız olmadığı gibi milletin kalbinde öyle bir yer tutmuştur ki, bundan sonra da asla yalnız kalmaz.

Rodgers ve Hammerstein adlı Broadway müzikalinin efsane parçası You’ll Never Walk Alone’i hatırlayanlarınız olabilir. Yani Asla Yalnız Yürümeyeceksin.

Bir fırtınaya karşı yürürken/Başını yukarda tut/Ve karanlıktan korkma/Fırtınanın sonunda/Altından bir gökyüzü/Ve eğlencenin tatlı gümüş şarkısı var/Rüzgârda yürümeye devam et, yağmurda yürümeye devam et/Hayallerin havaya atılmış ve uçurulmuş olsa bile/Yürümeye devam et, yürümeye devam et, kalbindeki umutla/Ve asla yalnız yürümeyeceksin/Asla yalnız yürümeyeceksin.

Aynen öyle işte.

Liverpool futbol takımının marşı da You’ll Never Walk Alone (Asla yalnız Yürümeyeceksin) uyarlamasıdır.

Hayatın yollarında/Güneşin ışıkları da vardır, yağmur da/Güller de vardır, dikenler de./Kahkaha da, sancı da/Kilometrelerce yürürken/Çok sert dağlar da çıkar önüne/Çöller ve çok derin vadiler de/Bazen çok hoştur yürüyüş/Bazen fırtınalar eser../O fırtınalı yollarda/Mucizeler de vardır, korkular da./Sevgiyle coşarsın hep/Bazen göz yaşların damlar./Bazen eğilirsin, bazen geriye düşer./Hatalar yapılmak içindir,/Dersler öğrenmek için./Ama istiyorum ki hiç unutma../İstiyorum ki hep bil../Asla yalnız yürümeyeceksin./İnandığın sürece!..”

Biz Reis’le aynı davaya inanıyoruz. İnandığı sürece asla yalnız değil. Her birimiz tek başına ve hep birlikte yanındayız arkasındayız.

Reis yalnız mücadele ediyor demeyin. Reis milletiyle birlikte mücadele ediyor çünkü.

Yaşar BAŞ

adminadmin