Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-08-2017 10:14   Güncelleme : 21-08-2017 10:14

Rektör Bilgiç'in Şaşırtan U Dönüşü

Rektörlüğe atandığında dönemin Bakanı Kılıç'la ikinci üniversite görüşmeleri yapan OMÜ Rektörü Bilgiç, kısa sürede 'ikinci devlet üniversite karşıtı oldu'. Rektör'ün U dönüşü tepki gördü.

Rektör Bilgiç'in Şaşırtan U Dönüşü

FETÖ soruşturmasıyla kapatılan Canik'teki Başarı Üniversitesi'nin ikinci devlet üniversite olması için rektörlüğe atandığında Gençlik ve Spor eski Bakanı Çağatay Kılıç'ı ziyaret eden OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Kılıç, şaşırtan açıklamalarıyla, STK, siyasiler ve Samsunluların tepkisini çekiyor. Kısa sürede ikinci devlet üniversitesi karşıtı olan Bilgiç, Başarı Üniversitesi'ni MYO yapmak isteyince tepkilerin de odağı oldu.  

Eski Bakan Kılıç'ı ziyaretinde 'Teknik üniversite olması halinde bakandan destek sözü alan' OMÜ Rektörü Sait Bilgiç'in halen o ziyarete ilişkin haberi de OMÜ'nün resmi internet sitesinde yer alıyor. Ancak Bilgiç Ağustos ayında göreve geldikten sonra 'ikinci devlet üniversitesi' ile ilgili görüşleri, her açıklamasında farklılık gösterdi. Herkes ikinci üniversite için çalışma yürüttüğünü zannederken Rektör Bilgiç, 2. üniversite yerine alternatifler aramaya başladı.

DİL KÖYÜ YAPMAYA KALKTI

Şaşırtan açıklamalarıyla 'Samsun'da ikinci bir rektör istemiyor' düşüncelerine yol açan Bilgiç, "Başarı Üniversitesi’ne ise Türkiye'nin ilk dil köyünü kurmayı planlıyorum. Arapça Dil Merkezi'nin başarısını gördükten sonra, bütün yabancı dil eğitimlerinin bir arada yürütüleceği bir 'Dil Köyü' kurulmasına sıcak bakıyoruz" diyerek yine herkesi yeniden şaşırtan bir açıklama yaptı. Ancak dil köyü ile ilgili çalışmalar da lafta kaldı.

İKİNCİYİ REKTÖR İSTEMİYOR MU?

Bilgiç, "Samsun’da ikinci bir devlet üniversitesi kurulmasına sıcak bakmıyorum. Gerçekçi olmak zorundayım, popülist olamam" diyerek sonrasında yaptığı açıklamalarda gerçek görüşünü ilan etti. Ancak Sait Bilgiç, son dönemde ise hiç beklenmeyeni yaparak, kapatılan Başarı Üniversitesi'nin kampüsüne Meslek Yüksek Okulu gibi, küçük ölçekli bir eğitim kurumu haline dönüştürme hamlesini yaptı.  Hem de açıklamayla kalmayıp, uygulamaya koymak için düğmeye bastı. Samsun'un ikinci devlet üniversitesi oluşturma şansını yok eden çalışmaya imza atan Rektör Bilgiç'in bu tutumu 'Samsun'da ikinci rektör istemiyor' söylemlerini güçlendirdi olarak yorumlandı.

Hedef Halk

adminadmin