Güncel
Giriş Tarihi : 06-03-2019 14:41   Güncelleme : 06-03-2019 14:41

Rektör'ün Zırhlı Makam Aracına El Konuldu

Bartın Üniversitesi Rektörü Orhan Uzun’un AudiA6 markalı zırhlı lüks makam aracını yüklenici firma geri çekti. Firma gerekçe olarak; rektörlüğün hukuki olarak ihtilaflı bir konuyu gerekçe göstererek yükümlülüklerini yerine getirmemesini gösterdi.

Rektör'ün Zırhlı Makam Aracına El Konuldu

74MEDYA'nın özel haberine göre, 1 Şubat’ta yaşandı. Bartın Üniversitesi Rektörlüğü’nün açmış olduğu ihaleyi kazanan E.N. Klass Turizm Otelcilik Yolcu Taşımacılığı Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, 14 ay önceki ihalenin şartnamesinde yer alan tüm talepleri karşılayan AudiA6 marka zırhlı otomobili, sıfır kilometre olarak teslim etmişti. Kiralama ihalesinin süresi 3 yıl, bedeli ise 335 bin lira olarak şartnamede yer aldı.

Ancak sözleşmenin bitimine 22 ay kala çarpıcı gelişmeler yaşandı. Yasalara uygun olmasına karşın söz konusu ihalenin ulusal ve yerel basında devletteki savurganlığa örnek gösterilmesiyle olumsuz bir algı oluştu. Ayrıca yüklenici firmanın yaşadığı ihtilaflı bir hukuki durumu gerekçe gösteren rektörlük, geçtiğimiz aralık ayında mali hak edişlerlerde firmanın talebini dikkate almadı. Bunun üzerine yüklenici firma, 1 Şubat’ta rektörlüğe ihtarname göndererek aracı geri çekti.

Şartnamede talep edilen özellikleri tam karşılayabilen aracın o günlerdeki değeri 600 bin liranın üstündeydi. Bugün ise yaklaşık 1 milyon 200 bin lira…

20 BİN LİRALIK TEMİNATI YAKTI, YASAKLI OLMAYI 
GÖZE ALDI. KİRALIK ARAÇ 14 AYDA 84 BİN KM YOL YAPMIŞ!

E.N. Klass şirket yetkilileri, ihtarnameyi çektikten bir gün sonra Bartın Üniversitesi’ne gelerek aracı geri aldı. Firma, ihale bitimine 22 ay olmasına rağmen, 20 bin liralık teminatının yanmasını, Bartın’da ihale yasaklı firmalar arasında yer almayı bile göze aldı. Aracın 14 ay gibi bir sürede 84 bin km yol yaptığı görüldü.

adminadmin