Kültür
Giriş Tarihi : 19-02-2018 11:11   Güncelleme : 19-02-2018 11:11

Ressam Ali Çağan Uzman’ın çizgileriyle Şair Dinçer Ateş’in Mısraları Kuyuya Dönen Yusuf’ta Birleşti!

Dinçer Ateş (şair) ve Ali Çağan Uzman (ressam) birbirinin çalışmalarından etkilenen ve birbirlerini ilgiyle takip eden farklı kuşaklardan ve farklı disiplinlerden iki dost...

Ressam Ali Çağan Uzman’ın çizgileriyle Şair Dinçer Ateş’in Mısraları Kuyuya Dönen Yusuf’ta Birleşti!

Çalışmaları üzerine yaptıkları sohbetler böyle bir ortak çalışmayla meyve verdi. Dinçer Ateş’in şiirlerinin verdiği ilham, Ali Çağan Uzman’ın resimleriyle canlandı.

Dinçer Ateş’in,  metinler arası ilişkiyle  ‘Yusuf Hikâyesi’ne gönderme yaparak; ‘Kenan’, ‘Züleyhâ’ ve ‘Kuyu’ şeklinde üç bölüme ayırdığı yirmi şiirlerin her biri Ali Çağan uzman tarafından imgesel bir illüstrasyonla görselleştirildi.

Böylece sanatçıların metinler üzerinden etkileşimi ortak bir interdisipliner esere dönüştü.

Eserler genel olarak “bozulma’ temasını işliyor ve kuyu metaforu ile ‘öz’e atıf yapılıyor. Böylece ‘kuyu’, karanlıktan aydınlığa, kötülükten iyiliğe, insanın kendine kadar uzanan yabancılaşmalardan içkinliğe dönüşün göstergesi olarak ifade ediliyor. Timaş Yayınlarından çıkan eserde Kenan, maziyi; Züleyha, aşkı ve Kuyu, kemâlâtı işaret ediyor.

Sergi aynı adla bir kitap olarak da yayınlanıyor. Şair Dinçer Ateş ve Ressam Ali Çağan Uzman sergi açılışında yayınlanan kitabı da ilk kez imzaladılar.

adminadmin