Sağlık
Giriş Tarihi : 12-11-2019 08:35   Güncelleme : 12-11-2019 08:35

RI Witness Ile Endişesiz Tüp Bebek Artik Mümkün

RI Witness Ile Endişesiz Tüp Bebek Artik Mümkün

Kıbrıs’ta bir ilk, son çıkan iki yardımcı üreme teknolojisi (YÜT) Tüp Bebek hastaları için kullanıma hazır ve yalnızca Dünya Tüp Bebek merkezinde. EmbriyoSkop+, embriyonuzun gelişimini sürekli olarak gözlemleyen ve kaydeden yüksek kapasiteli time-lapse inkübatörü ile RI Witness, Tüp Bebek laboratuvarındaki bütün aktiviteyi tespit etmek ve gözlemlemek için Radyo Frekansıyla Tanımlama (RFT) kullanan arıza güvenliği yönetim sistemi

Sizin güvenliğiniz ve emniyetiniz, sektör standartlarını sağlamaya devam edebilmemiz için Dünya Tüp Bebek merkezinde son derece önemlidir. En iyi yanı ise en uygun ve kaliteli servisi sağlama arzumuzun bir göstergesi olarak bu yenilikleri sizlere ÜCRETSİZ bir şekilde sunuyor olmamız. 

EmbriyoScop+’ın sizlere sunduğu pek çok faydayı Embriyoskop+ ile Hamilelik Şansınızı Arttırın adlı makalede tartışmıştık. Şimdi ise RI Witness’ın Tüp Bebek tecrübenizi olumlu yönde nasıl etkileyeceğini detaylı bir şekilde göstereceğiz. 

RI Witness Nedir

RI Witness en son teknoloji Radyo Frekansıyla Tanımlama (RFT) sistemini kullanan bir Yardımcı Üreme Teknolojisi yönetim sistemidir. Potansiyel hataların engellenmesine yardımcı olmaktadır ve Tüp Bebek laboratuvarındaki bütün aktiviteleri otomatik olarak yönetmektedir. Dünya Tüp Bebek merkezinin RI Witness’ın kullanılmaya başlanmasıyla, laboratuvar çalışanlarımız, klinik yönetimimiz ve ekibimiz ile özellikle siz Tüp Bebek hastalarımız, ekstra huzurun keyfini sürebilirsiniz. 

Bu yeni teknoloji, denetime açık bir yapı oluşmasına yardımcı olmakta ve sorumluluğu azaltmaktadır. İlk defa, bir hasta döngüsünde neler olduğunu kanıtlama imkanına sahibiz. RI Witness, devamlı görev yapan bir koruyucu olarak stresi ve kesintileri en aza indirgemeye yardımcı olmakta ve Tüp Bebek serüveninin her aşamasını korumaya almakta ve yönetmektedir.  

Nasıl İşliyor?

Tüp Bebek döngüsünün başlangıcında, her bir çifte kendilerine özgü, yumurta alımında ya da sperm bağışında belirttikleri, kişisel kodları barından bir kimlik kartı temin edilmektedir. Oosit alımınız ve sperm hazırlığınız süresince, RI Witness’ın Radyo Frekans Tanımlayıcı etiketleri, sürecin her aşamasında, numuneleriniz bir tabaktan diğerine aktarılırken tanımlama yapmamıza, takip etmemize ve kaydetmemize olanak sağlamaktadır.  

Eğer yanlış bir eşleşme oluşursa her şey, anında haber veren bir alarm ile sistemin kapanmasıyla durur. Farklı hastaların numuneleri üzerinde aynı anda çalışılamaz. Çalışma alanında uyumsuz bir numunenin belirmesi durumunda, alarm anında öterek uyarı verir.  

RFİT vs. Barkodlar 

RI Witness, başından sonuna kadar Tüp Bebek sürecini sürekli olarak korumak için barkod yerine RFİT kullanmaktadır. Sadece RI Witness iş akışını bölmeden bütün bir prosedürü gözlemleyebilmektedir.

Birden çok tabağı gözlemlerken RI Witness, bütün tabakları eş zamanlı ve otomatik bir şekilde okuyarak operatörün kesintisizce çalışmasına olanak verir. Barkodlarla ise tarayıcının uyumlu olup olmadığını onaylaması için her bir tabağı gözlem hattında sıralı bir şekilde ya da tek tek okumanız gerekmektedir. Numunelerin kontrol edilebilmeleri için çalışma alanından dışarı çıkarılmaları gerekmektedir ve bu da kargaşaya yol açabilmektedir. 

Aktiviteleri kaydederken, RI Witness çalışma alanını boydan boya ve sürekli olarak gözlemektedir. 7/24 koruma ile birlikte istemsiz olarak bir şeylerin gözden kaçması mümkün değildir. Diğer taraftan ise Barkod güvenliği, operatörün kontrolleri hatırlamasına bağlıdır. Aslında, işlem herhangi bir aktivite sisteme kayıt edilmeden de gerçekleştirilebilir. Bu durumda herhangi bir alarm devreye girmeyecektir. Ancak Tüp Bebek döngüsünün güvenliği tehlikeye girebilir. 

Numuneler ayarlanmadan ÖNCE, uyumsuz numuneler aynı çalışma alanında bulunursa RI Witness operatörü anında uyarmaktadır. Düzeltici eylem, numunelerin emniyeti henüz bozulmamışken gerçekleştirilebilir. Bir barkod sistemi ile, iki alakasız numune aynı çalışma alanında bulunabilir ve hatta operatör numunelerin uyumsuz olduklarının farkına varmadan işlem yapabilir. 

Çeşitli insan faktörleri, istem dışı körlük, tükenmişlik ve iş akışının kesintiye uğraması gibi  potansiyel hatalara yol açabilir. Bütün bunlar RI Witness aracılığı ile ortadan kaldırılmaktadır. 

RI Witness’ın Tüp Bebek’teki Faydaları Nelerdir

Ya bir karışıklık olursa? Tüp Bebek hastaları ve embriyolojistler arasındaki en büyük korku budur. RI Witness ile birlikte bu korku azaltılmıştır. 

Bu sistem, özellikle yardımcı üreme teknolojisinde, numuneleri tanımlama, gözlemleme ve izleme açısından en etkili sistemdir. Numune içeren her bir materyal, Tüp Bebek sürecinin her aşamasında bilgisayar ünitesi tarafından onaylanan numune kimliklerini içeren bir RFİT çipi ile işaretlenir. RI Witness’ın en önemli faydaları şunlardır:  

Arıza Güvenliği.  Sistem hastanın kimliğini sperm, yumurtalar ve embriyoların içerisine tedavinin her aşamasında sürekli olarak gözlem altında tutulmaları için kilitler. RFİT etiketleri hastanın numunelerine neyin, ne zaman ve nerede yapıldığının tam olarak bilinmesine olanak tanır.

Özgürleştirici. Döngünün her bir aşamasında sistem size özgüven kazandırdığı için özgürlük iki kat artar ve ekibin daha fazla işlem gerçekleştirmesini sağlarken laboratuvarın etkiliğini her açıdan arttırır. 

Olabilecek Değişikliklerden Etkilenmez. Dünya Tüp Bebek merkezinde YÜT yenilikleriyle ön sırada yer alarak sizlere gelişmiş teknoloji ve sistemleri sunuyoruz.  

RI Witness’ın ücreti nedir

Avrupa’daki bazı merkezler RI Witness’ın kullanıldığı her aşamaya 30€ para almaktadır (ve deneme gününde fatura kesilmektedir). Fakat Dünya Tüp Bebek merkezinde sizlere bu servisi ÜCRETSİZ olarak sunuyoruz. Tıpkı EmbriyoSkop+’ı ücretsiz sunduğumuz gibi, RI Witness teknolojisini de Tüp Bebek tedavinizin her bir aşamasına sizden ücret talep etmeden dahil ediyoruz. Tüp Bebek tarihindeki bu iki muhteşem teknolojik yeniliği Kıbrıs’ta sunan ilk merkez olan Dünya Tüp Bebek merkezinde sizlere en tatmin edici Tüp Bebek deneyimini yaşatabiliriz. 

Dünya Tüp Bebek Merkezinde Bizimle İletişime Geçin
Hayatınızın en hassas ve kritik döneminde sizlere yol göstermemize izin verin. EmbriyoSkop+ ve RI Witness’ın sunduğu avantajlar ile birlikte hayalinize kavuşmaya çok daha yakınsınız. Dünya Tüp Bebek Merkezinde bizimle iletişime geçin.

adminadmin