Samsun Haber
Giriş Tarihi : 29-11-2019 09:20   Güncelleme : 29-11-2019 09:20

Rotary Samsun Okullarında!

Rotary Kulüplerinin Türkiye genelinde başlattıkları Rotary Okulda projesi İzmir, İstanbul, Ankara ve Bursa’nın ardından Samsun’da da hayata geçirilmeye başlanıldı.

Rotary Samsun Okullarında!

Rotary kulüpleri, İzmir Valiliğiyle imzaladıkları protokolden sonra Milli Eğitim Bakanlığı’nı ziyaret ederek projeyi bakan Ziya Selçuk’a anlatmışlardı.

Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Fatih Akçiçek, Bakan Selçuk’u ziyaretten sonra yaptığı açıklamada,

“Milli Eğitim Bakanımızı ziyaretimizin sebebi ‘Rotary Okulda’ konusunda bilgi vermekti çünkü proje beklenenin çok ötesinde talep görüyor, Rotaryenleri çok fazla heyecanlandırıyor.

Tahmin ediyorum ki ‘Rotary Okulda’ projesi ile ilgili eline çivi, çekiç almamış hiç tanımadığı bir okula hiç tanımadığı çocuklar için hizmet götürmemiş Rotaryen kalmayacak.

Bunu anlatmak için oluşturduğumuz heyet ile birlikte bakanımızı ziyaret ettik.

Kendisi daha önce İzmir Valiliği ile imzalanmış olan protokolü inceleyerek Bursa Valisi’ne iletilmesi konusunda yönlendirme yaptı. Bu da Sayın Bakanımızın bu projeye ne kadar yakın durduğunun bir göstergesidir” demişti.

Samsun Atakum Rotary kulübü de Samsun Vezirköprü Kuruçay Kuzgunkayası Ortaokulunda, ‘inovasyon ne demek, neler den oluşur, girişimcilik, düşünebilme yorumlayabilme, verimlilik, tasarruf nedir nasıl uygulanır, gelişmişlik örnekleri’ konularında seminer çalışmaları yapmak üzere bir program gerçekleştirdi.

Atakum Rotaract Kulübü üyesi, Münevver Uğurlu, Rotary Okulda faaliyetini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Uğurlu, paylaşımını “Geleceğimiz Gençlerimize güveniyoruz gururlanıyoruz” diyerek paylaştı.

 

adminadmin