Genel
Giriş Tarihi : 21-10-2019 13:42   Güncelleme : 21-10-2019 13:42

Rotaryenler Milli Eğitime mi sızıyor!

Rotary Kulüpleri, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile ‘Rotary Okulda’ isimli bir projeyi hayata geçirmek üzere anlaşma imzaladı.

Rotaryenler Milli Eğitime mi sızıyor!

MASON piramidinin en alt basamağında yer alan Rotary kulüpleri Milli Eğitim Bakanı ile anlaşmaya vardı.

Anlaşmayı Uludağ Rotary Kulüp Başkanı Mehmet Yıldız ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptı.

Uludağ Rotary Kulübünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada,

“Başkanımız Mehmet Yıldız'ın organizasyonu ile guvernörümüz Fatih Akçiçek "Rotary Okulda" projesi ile ilgili olarak bugün Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u makamında ziyaret ettiler.

Komite Başkanı Bahar Yorgancıoğlu ve Bursa Milletvekili Atilla Ödünç'ün de katıldığı çalışma toplantısında

Sayın Bakanımız projenin tüm bölgemize yayılması için tüm desteğini vereceğini bildirerek ilgili valilere protokol detaylarının aktarılmasını talimatını verdi.

"Rotary Okulda" projesinin "Tasarım ve Beceri Atölyesi" kapsamında genişletilmesi de ayrıca değerlendirildi” denildi.

MASON TEŞKİLATLARI LİONS VE ROTARY KULÜBÜ NEYİ AMAÇLAR!

Rotary Kuülübü, Biraderler  (Masonlar) arası diyalogu ve dayanışmayı arttırıp, ticari, siyasal  vesosyal alanlarda etkinliğin arttırılması için, 33. derecedeki saygın  bir masonunun isteği üzerine 23 Şubat 1905 günü ABD de avukat Paul  Harris, kömür tüccarı Silvestre Schiele, maden mühendisi Gustav Loehr,  tüccar terzi Hiram Shorey tarafından kurulmuştur. 

Rotary Clup kurucu  üyeleri ilk toplantılarını, sırayla birbirlerinin evlerinde ve  bürolarında bir araya gelerek yapmışlardır.

Bu nedenle kulübe dönüşlü manasına gelen ROTARY adının verildiği bilinmektedir.

Çok hızlı büyüyen ROTARY CLUB’ın şube sayısı 1910′da 16 olmuş. Bu şubeler Amerikan Ulusal Rotary Birliğini meydana getirmiştir.

1912′de Kanada, İngiltere  ve İrlanda’da açılan şubeleriyle kulüp milletlerarası bir hal  almış.

Ardından Belçika Hollanda Fransa’da şubeler açılmış ve bütün  dünyaya yayılmıştır.

1922′de ROTARY INTERNATIONAL adını  almıştır.

Günümüzde tüm dünyada milyonu aşkın Rotaryen olduğu bilinmektedir.

Rotary teşkilatının yapısı incelendiğinde “Ulusal eşitlik savunuculuğunun” lafta kaldığı, kontrolün daima güçlülerde olduğu görülür.

Rotary Club,  Masonlukla bir alakası olmadığını iddia eder, fakat teşkil  Masonik guruplardan dünya çapında en güçlülerinden biri olan ROTARY’nin  üyeleri genellikle iş çevrelerinden olmakla birlikte, siyaset, eğitim ve  basın alanlarından da çok sayıda üyesi mevcuttur.

Temel felsefesi  biraderler arası fikirsel, sosyal ve ticari ilişkileri geliştirmek,  locaların dışındaki sosyal ve siyasi hayatta dayanışmayı sağlamak ve  mason olmayan üyelerini Mason hedef ve amaçları doğrultusunda  yönlendirmek ve uygun görülen üyelerini localara kabul etmektir.

Yani  Mason localarının bir alt basamağıdır. Ülkemizde 1956 da kurulmuştur,  eğitim (üniversiteler ağırlıklı ) ve siyasi hayatta aktif bir çok kişiyi  bünyesinde barındırır. Aynı zamanda ilk Rotary kulübünde kabul edilmiş,  her iş ve meslekten bir faal üye bulundurma kararı gereği farklı meslek  dallarından üyeleri mevcuttur.

Farklı mesleklerden üye bulundurma kararı  üyeler arası rekabetin önlenmesi ve dayanışmanın daha da kuvvetlenmesi  içindir.

Üyeler siyaset, bürokrasi, eğitim, ekonomik ve sosyal alanlarda  etkin kişilerden seçilir. Dolaylı yoldan bir toplumu yönlendirmenin yolu kilit kişileri kontrol altına almaktır çünkü.

Kurulus  ve çalışma şekilleri bakımından bazı farklılıklar olmakla beraber,  Rotary kulüpleriyle ayni gayelere hizmet eden Lions kulüpleri masonluğu  yayabilmek, mason olmayanları ve yeterli vasıflara sahip olmayanları da  masonluk yararına kullanabilmeyi amaçlar.

İnsanlara hoş görülen bazı fikirlerin ve çalışmaların arkasına gizlenerek milletlerin sahip  oldukları milli ve manevi değerleri yok etmeye ve ülkelerin idari,  askeri, siyasi ve ekonomik gelişmelerini kontrol altında tutmaya  çalışmaktadırlar.

Kaynak: fibhaber.com

 

adminadmin