Samsun Haber
Giriş Tarihi : 25-12-2017 09:39   Güncelleme : 25-12-2017 09:39

Saadet Partisi Samsun Gençlik Kolları Başkanı Abdulvahap Bilen: İş alımlarında evlilere öncelik verilmeli!

Saadet Partisi Samsun Gençlik Kolları Aralık ayı divan toplantısı gerçekleştirildi.

Saadet Partisi Samsun Gençlik Kolları Başkanı Abdulvahap Bilen: İş alımlarında evlilere öncelik verilmeli!

Divan toplantısında konuşan Gençlik Kolları Başkanı Abdulvahap Bilen, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Parti binası konferans salonunda birim başkanları ve ilçe başkanlarının katılımlarıyla gerçekleştirilen divan toplantısında konuşan Saadet Partisi Samsun Gençlik Kolları Başkanı Abdulvahap Bilen, devletin iş alımlarında önceliğini evli olanlara vermesi gerektiğini ve böylece evliliği teşvik ederek gayrı meşru ilişkilerin engellenmesi gerektiğini ifade etti.

HAL BÖYLEYKEN EVLİLİK İÇİN 25 YAŞ ERKEN DEMEK ANLAŞILMAZ!

Gençlerin fuhuşa sürüklenirken, zinaya sürüklenirken, ahlaksızlığa sürüklenirken birilerinin çıkıp da 25 yaşını bile evlilik için erken görüyor olmasının anlaşılmaz olduğunun altını çizen Bilen, ‘’Bugün gençlerimizin en büyük problemlerinden biri de evlilik problemidir. Ne yazık ki bugün 25 yaş bile evlilik için erken olarak kabul edilmekte. Bugün 25 yaş bile erken kabul edildiği için erken ifadesini kullanıyorum. Öküzün altında kimse buzağı aramasın- Evlilik yaşının yüksek olduğu toplumlar, geleceği inşa etmede büyük sorunlar yaşarlar. Evlilikler konusunda ailelerimizin çok daha hassasiyet içerisinde olmaları, genç yaşta çocuklarını evlendirmeleri noktasında çocuklarını teşvik etmeleri gerekiyor. Fakat bu konuda da ailelerimizin büyük yanlışlıklar içerisinde olduğunu görüyoruz. Bununla birlikte devletin en başlı görevlerinden biri de bu olmalıdır. Ama bu konuda da gerekli adımların atıldığını göremiyorum. Devletin işe alınmada ilk tercihi evli gençlere vermesi bu konuda atılacak en büyük adımlardan biri olur. İkinci adım olarak devletin bu konuda aileleri de bilinçlendirmesi gerekir. Bunlarla birlikte evlilik desteği adı altında gençlerimizin yeni hayata atıldıkları zamanda gençlerimize madden destek olması da devletin kendisine görev olarak gördüğü bir sorumluluk olmalıdır.’’dedi.

MİLLET UMUDUNU BİLET KUYRUKLARINA BAĞLAMIŞ!

Her gün oynanan sayısal lotolar, totolar, iddialar ile birlikte her sene yılbaşına özel basılan yaklaşık kırk milyon yılbaşı bileti ülkenin bu konuda ne halde olduğunu çok açık bir şekilde gösterdiğini belirten Bilen, ‘’ Milletimizin özellikle gençlerimizin iddaa bayii kuyruklarında, yılbaşı bilet kuyruklarında sıraya girmesi; madden ve manen her geçen gün milletimizin daha da kötüye gittiğinin göstergesidir. Milletimiz umudunu bilet kuyruklarına bağlamaktadır. Bir devlet kendi milletinin ekonomi umudunu bilet kuyruklarına bağlamışsa; o devletin kendi aslı vazifesini yaptığını söylemek akla aykırıdır. Tüm bunlara rağmen hala birileri Ak Parti hükümetinin başarılı olduğunu savunması ise tam bir şuursuzluktur.’’şeklinde konuştu.

2018 BÜTÇESİ TAM BİR FACİA!

Bütçede yatırıma ayrılan payın 68,8 Milyar lira. Buna mukabil faize ayrılan pay 71,7 Milyar lira olduğunu kaydeden Bilen, ‘’Bir bütçe düşünün ki faize ayrılan pay yatırıma ayrılan paydan daha fazla. Böyle bir bütçe nasıl oluyor da milletin temsilcileri olarak kabul edilen milletvekillerinin onayından geçiyor. Bunu aklım hafzalam almıyor. Bu, bu milletin hakkını faiz lobilerine peşkeş çekmektir. Hem faiz lobilerine laf söyleyeceksin, hem de 2018 yılının bütçesine 71,7 milyar lira gibi bir payı faize ayıracaksın. Allah’tan korkun. Faiz veren de alan da iki cihanda rezil rüsvay olmaya müstahaktır. Sizin bu faizci kapitalist ekonomi düzeninizden dolayı bu aziz millet iki cihanda da büyük sıkıntılarla başbaşa kalacaktır. Borcumuz yok diyorsunuz ama her sene milyarlarca paramızı faize veriyorsunuz. Bu neyin faizi?’’ diye sordu.

adminadmin