Samsun Haber
Giriş Tarihi : 14-12-2017 15:40   Güncelleme : 14-12-2017 15:40

Saadet Partisi Samsun Gençlik Kolları ‘Çarşamba Konferansları’ serisi devam ediyor

​Saadet Partisi Samsun Gençlik Kolları ‘Çarşamba Konferansları’ serisi devam ediyor. Bu hafta parti il binası konferans salonunda Saadet Partisi Samsun Gençlik Kolları Eğitim Başkanı Ersin Baş, ‘Niçin Saadet Partisi’ sunumunu gerçekleştirdi.

Saadet Partisi Samsun Gençlik Kolları ‘Çarşamba Konferansları’ serisi devam ediyor

Saadet Partisi’nin antiemperyalist, antikapitalist, ırkçılığın ve mezhepçiliğin her türlüsünün ve aynı zaman da statükonun karşısında bir parti olduğunu söyleyen Ersin Baş, ‘Saadet Partisi, ne pahasına olursa olsun hakkı tutup kaldırmakta ve inandığı doğruları kınayıcıların kınamalarına aldırış etmeden söyleyen ve korkusuzca mücadele eden bir partidir. Saadet Partisi, güçlülere karşı haklıların mücadelesini vermektedir. Sömürü düzeninin tek alternatifidir. ’’dedi.

BİZİM UZUN VE KISA VADELİ PLANLARIMIZ VAR

Mevcut partilerin uzun ve kısa vadeli planlarının ve sistemlerinin olmadığını ifade eden Ersin Baş, ‘Bugün siyasi partilerin hemen, hemen hepsi aynı ekonomi politikalarını izlemekte ya da izleyeceğini ifade etmektedir. Saadet Partisi dışında yeni bir ekonomi politikası, yeni bir dış politika ortaya koyan bir parti yok.  Saadet Partisi’nin, ekonomi de adil ekonomik düzen projesi, dış politika da D8 İslam Birliği projesi ve 2. Yalta hedefi var. Saadet Partisi’nin açlıkla, yoksullukla, yolsuzlukla, haksızlıkla, ayrımcılıkla etkin mücadele formülleri var. Nitekim bunların bir kısmı da efsane 54. Hükümet zamanında uygulanmıştır. Milli Görüş kadroları iktidara gelince bu millet %50’ye %100’lere varan maaş zamlarıyla karşılaşmıştır. Bugün hala bize oy versin vermesin vicdan sahibi herkes ‘Allah Erbakan’dan razı olsun. Biz onun zamanında en büyük zamları aldık.’ demektedir. Tabi bunu derken biz de kendilerine hemen ifade ediyoruz; yine o büyük zamanlar mümkün, yine o ekonomik kalkınma mümkün, refah yeniden mümkün. Çünkü, bu başarı kişilerin başarısı değil sistemin başarısıdır. Bu sistem şimdi güncellenmiştir ve değişen şartlara göre de aynı çizgide güncellenerek uygulanmaya devam edecektir. Refah, Saadet Partisi ile yeniden gelecektir.’’ diye söyledi.

İNSANIMIZ KORKUYOR

Bugün içersinde bulunan çalkantılı sürecin sürdürülebilir olmadığının farkında olunduğunun fakat rızık endişesi ile bunların söylenemediğinin altını çizen Baş, ‘Bugün iyiye gitmiyoruz. Herkes bunu biliyor, görüyor. Kimse durumdan memnun değil ama rızık endişesiyle bunu söylemekten çekiniyor. Sandığa gittiğinde ise, koalisyondan korkuyor. İyi kötü bunlar yönetiyor bizi düşüncesiyle götürüp her seferinde bu beylere oy veriyor. Milletimiz borca esir edilmiş, ‘aman bir şey olmasın bunlara yoksa kredi çektik her şey alt üst olur’ diye bu duruma katlanmaktadır. Bu durum hastalıktan kıvranan ancak korkusundan doktora gitmeden, ilaç almadan öyle kendiliğinden bir ihtimal iyileşirim diye beklemesine benzemektedir. Bu böyle olmaz. Cesaretli olmamız lazım. Adil bir düzenin himayesi altında, yoksulluk ve fakirlik çekmeden, borca bulaşmadan, refah ve saadet içerisinde yaşmak diye bir çaba içinde olmalıyız. Bu bizim tabii hakkımız. Bu düzen değişmeli ve inanıyoruz özellikle gençlerin gayretli çalışmaları ile de değişecek.’’ şeklinde konuştu.

adminadmin