Samsun Haber
Giriş Tarihi : 25-01-2018 14:11   Güncelleme : 25-01-2018 14:11

Saadet Partisi Samsun Gençlik Kollarından Küresel Emperyalizm Ve Çıkış Yolları

Saadet Partisi Samsun Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Abdullah Altungeyik, Çarşamba Konferansları kapsamında ‘Küresel Emperyalizm ve Çıkış Yolları’ sunumunu gerçekleştirdi.

Saadet Partisi Samsun Gençlik Kollarından Küresel Emperyalizm Ve Çıkış Yolları

Saadet Partisi Samsun Gençlik Kolları Eğitim Başkanlığının Çarşamba Konferansları serisinde bu hafta Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Abdullah Altungeyik, parti binası konferans salonunda ‘Küresel Emperyalizm ve Çıkış Yolları’ konusunu anlattı.

KÖLELİK KILIK DEĞİŞTİRDİ

Mevcut düzenin insanlığı tüm yönleriyle köleleştirmek ve sömürmek üzere konumlandırıldığına dikkat çeken Altungeyik, ‘’Yeryüzünde 7,5 milyar insan yaşamakta ve küresel emperyalizm din, dil, ırk, renk ayrımı yapmaksızın insanlığı farklı varyasyonlarla sömürmektedir. Köleliğin ve sömürgelerin şekli, ismi ve konumu değişse de bu adi düzen kendisini her dönemde muhafaza etmeyi başarmıştır. Geçmişte sömürülen insanların bedenlerinin yarısı çıplaktı, taş ocaklarında, madenlerde ve aklınıza gelebilecek en meşakkatli işlerde karın tokluğuna dahi çalıştırılmıyorlardı. Şimdi ise kölelerin üzerinde takım elbiseler var. Kölelerin ellerin de en lüks telefonlar var. Artık köleler ileri teknoloji kullanıyor. Artık kölelerin banka kartları var. Artık köleler güler yüzle emir alıyor, tv reklamlarıyla dolaylı yoldan talimatlar kendilerine yönlendiriliyor. Gelir dağılımındaki adaletsizliklerle, haksız vergilerle, faizle, alın terinin karşılığının verilmemesiyle, yoğun çalışma saatleriyle insanlar sömürülmektedir.’’dedi.

HER 6 SANİYEDE BİR ÇOCUK AÇLIKTAN ÖLÜYOR

Dünya’nın en zengin 5 kişisinin toplam servetinin 280 milyar dolar civarında ve buna karşın en fakir 20 ülkenin toplam borcunun yaklaşık 10 milyar dolar olduğunun altını çizen Altungeyik, ‘’Bugün Dünya’da yedi milyar üç yüz bin kadar insandan dokuz yüz yirmi beş milyonu her gece aç yatıyor. Her 6 saniyede bir çocuk açlık nedeniyle ölmeye devam ediyor. 2014 yılında ülkemizde intihar eden kişi sayısı 3 bin 65 olmuştur.  Atanamayan öğretmen sayısı 330 bine ulaştı. Uluslararası Pazarlama Servisi’nin araştırmalarına göre 2003 yılında Türkiye’de 14 milyon 238 bin kutu depresyon ilacı tüketilirken 2012’de bu rakam 36 milyon 881 bine çıkmıştır. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevfik evleri Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı verilere göre 1999 yılında cezaevlerinde bulunan hükümlü ve tutuklu sayısı 67.581 iken 2015 yılında cezaevlerinde bulunan hükümlü ve tutuklu sayısı 164 bin 461’e ulaştı. 1 buçuk milyar insan sağlıklı içme suyundan mahrum. Her gün 30 bin çocuk en basit ilaçlara ulaşılamaması nedeniyle tamamen önlenebilir hastalıklardan ölüyor. Kedi-köpek maması, kozmetik ürünleri ya da sadece reklam giderleri için harcanan paralar, dünyadaki açlığı ve yoksulluğu defalarca önleyebilecek miktarda. Halen 7 milyara yakın insanın yaşadığı yeryüzünde nüfusun on mislini besleyebilecek seviyede üretim yapıldığı halde milyonlarca insan açlıkla pençeleşmekte. 7 Haziran Seçimleri sürecindeki Türkiye’de 8 bin 250 aday ve kurmaylarının sadece giyim için harcadıkları miktar 25 milyon türk lirası düzeylerindedir. Bugün dünya nüfusunun %1’i dünya mal varlığının %40’ına sahiptir. Dünya’nın en zengin 5 kişisinin toplam serveti 280 milyar dolar civarında ve buna karşın en fakir 20 ülkenin toplam borcu yaklaşık 10 milyar dolardır. Dünya’da 2 milyarı aşkın sayıda insan yoksulluk sınırının altında yaşıyor.’’ diye söyledi.

ZAFER İNANANLARINDIR VE ZAFER YAKINDIR

Bu adi sistemin yerine adil bir düzenin getirilmesinin mümkün olduğunu belirten Altungeyik, ‘’Mevcut sömürü düzeninin yerine adil bir düzenin kurulmasının biz mümkün olduğuna inanıyor ve bütün çalışmalarımızı bu minvalde sürdürüyoruz. Bizim çalışmalarımızın nihai amacı her zaman ifade ettiğimiz üzere yeryüzündeki adaletsizlikleri ortadan kaldırmak, yaşanabilir bir dünya kurmak,  yeni bir dünya kurmak ve bütün insanlığın saadet ve selametini temin etmektir. Biraz evvel ifade ettik. Kaynakların nerelere gittiğini söyledik. Mevcudun doğru ve sistemli kullanımıyla bu küresel emperyalizmin çarklarından kurtulmak mümkündür. Müslümanlar bu işi yapacaklar. Biz yapacağız. İslam Birliği yine derdimize bir çare olarak karşımıza çıkıyor. Bütün insanlığı kurtarmak davasını güdecek ve inanacağız. Zafer inanlarındır ve zafer yakındır.’’ Şeklinde konuştu. 

adminadmin