Samsun Haber
Giriş Tarihi : 04-05-2020 16:22   Güncelleme : 04-05-2020 16:22

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu "Samsun Batıpark Betonlaştırılmasın!"

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin internet adresinde ‘Batı Park’ın yeni yüzü’ haberinde Batı Parkı’nın betonlaştırılacağını tehlikesini okuduğunu kaydederek yetkilileri uyardı.

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu

Armutçu uyarısını bir basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu;

"Samsun Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı çalışanlarınca, Samsunluların özellikle yaz aylarında yoğun olarak rağbet ettiği yerlerden birisi olan Batıpark Piknik Alanı'nda yağışlardan dolayı çamur ve birikintileri nedeniyle zarar gören zeminin yeniden düzeltildiğini, alanda bulunan ve zemini toprak olan kameriyelerin altına taş örüldüğünü, ahşap masaların üzerine granit taşlar konulduğunu ve her kameriyenin yanına taş mangallar konulduğunu" okuyorsunuz.

Doğupark ile Batıpark şehrimizin denizle kavuşması açısından iki güzel projedir. Şehrin merkezinde yeşil bir alanın bulunması ve bu alanın da piknik ve mesire yeri olarak ayrılması güzel bir düzenlemedir. Samsun halkı da bu iki alandan yeterince istifade etmektedirler.

Batıpark'taki yapılan düzenlemeler, Batıpark'ı kurtarma çalışmaları değil tamamen taşlaştırma ve betonlaştırma çalışmalarıdır. Mevcut dokusuna uygun çalışmalar yapılsa, kameriyelerin altı sertleştirilmiş toprakla doldurulsa, kameriyelerin masası ahşap kalsa, etrafı çimlendirilse daha güzel olmaz mı?

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, bir Mimar olarak; başka yer yokmuşçasına Batıpark'a sonradan kurulan Bowling ve Okçuluk Salonlarını, Batıpark'ı taşlaştırma ve betonlaştırma çalışmalarını, kültürümüzde hiç yeri olmayan güya Amazon Kadınları ve Aslan Heykellerini, hoş karşılayıp, estetik buluyor mu? Lütfen bir Mimar olarak düşünür müsünüz?

İstanbul'u betonlaştırarak, plansız ve programsız bir şekilde yüksek katlı binalar yaparak, İstanbul'a ihanet ettiğini itiraf eden benzer zihniyet, 1999 yılından bu yana da Samsun'a ihanet etmedi mi? Her taraf beton, her taraf devasa binalarla dolu değil mi? Şehrin içerisinde sadece mezarlıklarımızda yeşillik kaldı.

Ak Parti'nin beton sevgisini herkes çok iyi bilir. Lütfen Batıpark'ı beton sevginize kurban etmeyin.

adminadmin