Samsun Haber
Giriş Tarihi : 09-01-2018 09:12   Güncelleme : 09-01-2018 09:12

Saadet Partisi Samsun İl Başkanlığı’ndan Samsunspor’a destek!

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu, Samsunspor’un bir spor kulübü olmasının yanı sıra Samsun’un markası olduğunu belirten “Bu itibarla Samsunspor’un süper ligden düşmesiyle birlikte Samsun şehri de adeta küme düşmüştür” dedi.

Saadet Partisi Samsun İl Başkanlığı’ndan Samsunspor’a destek!

Samsunspor’un, hatalı yönetim ve hatalı transferler sonucu kulüp olarak, çok büyük bir borç yüküne mahkum edildiği bütün kamuoyunun farkında olduğunu belirten Armutcu, “Samsunspor’da transferle alınmış olan 5 oyuncu kulübün ödeme zorluğundan dolayı, kulübe hiçbir gelir bırakmadan serbest kalarak şehri terk etmiştir. 17 oyuncunun da serbest kalma ihtimali vardır. Kulübün bu duruma düşmesine sebep olanlar kamu vicdanında mahkum olmuşlardır. Ancak, sorumluların yaptıklarının hukuki bir karşılığı da mutlaka olmalıdır” dedi.

İyi bir yönetim ve sahip olduğu potansiyel ile Samsun’a geçmişte olduğu gibi bu gün de futbolcu fabrikası olma vasfını kazandırılabileceğine vurgu yapan Armutçu, “Geriye doğru bakıldığında, sezon boyunca hiç galibiyet almadığı zamanlarda dahi stadyumu tıklım tıklım doldurarak kulübünü yalnız bırakmayan taraftara rağmen, Samsunspor’un bu duruma düşmesinin nedeni hatalı yönetim ve hatalı transferlerdir. O kadar yerli ve yabancı futbolcu transferi yapıldığı halde, zorda kaldığında kulübü sırtlayan oyuncuların Samsunspor’un altyapısından geldiği görülmektedir” diye konuştu.

Türkiye futbol kulüplerindeki oyunculara bakıldığında Samsunlu yüzlerce futbolcunun olduğu kaydeden Armutçu, “Başka kulüplerde oynayan yüzlerce Samsunlu futbolcu, Samsunspor’dan transfer edilerek gitmemiştir. Eğer ki, Samsun’dan giden o yüzlerce futbolcu Samsunspor altyapısından transfer ücreti ile gönderilseydi, Samsunspor’un ödeme zorluğu çektiği borcunun 10 katı transfer geliri elde edilmiş olurdu.

Elbette böyle bir organizasyon için Samsunspor bünyesinde amatör kulüplerden sorumlu bir heyetin oluşturulması şarttır. Oluşturulacak böyle bir heyetin koordinasyonunda, Samsun şehrindeki bütün amatör kulüplerin sahiplenilerek oyuncuların ve genç antrenörlerin Samsunspor altyapısı olarak değerlendirilmesi gerekir” diye belirtti.

15-30 yaş arası yaklaşık 400.000 genç insanın bulunduğu Samsun şehrinde, sporun daha geniş kitlelere ulaştırılması sağlanmış olmakla beraber, ekonomik olarak da çok yüksek seviyedeki transfer gelirlerinin aynı şekilde gelir olarak da geniş kitlelere ulaşmasının sağlanabileceğini söyleyen Armutcu;

“Böylece, sahipsiz olduğu için çok küçük rakamlara başka kulüplere giden yüzlerce Samsunlu genç futbolcu da mağdur olmaktan kurtulacaktır.

Şu anda çıkmaza sokulmuş Samsunspor’un bu çıkmazdan kurtarılması için Valilik öncülüğünde başlatılan kampanyayı destekliyor, aynı zamanda Saadet Partisi Gençlik Kollarımızla da fiili olarak katkıda bulunuyoruz” dedi.

adminadmin