Samsun Haber
Giriş Tarihi : 18-06-2020 16:07   Güncelleme : 18-06-2020 16:38

Saadet Partisi Temel ARMUTÇU "Samsun İl Başkanı Başarı Şeffaflığa Bağlıdır"

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin www.samsun.bel.tr internet adresine giriş yaptığımızda, 26.05.2020 tarihinde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in, “Bizden ruhsat alarak veya hat kiralayarak toplu taşıma hizmeti veren özel halk otobüslerimize, toplu taşıma hizmetinin kesintisiz yürütülebilmesi için yakıt desteği vereceğiz” haberini okuyoruz.

Saadet Partisi Temel ARMUTÇU

Bu haberin içeriğinde ise Coronavirus ile yapılan mücadelede, sokağa çıkmaların kısıtlanması nedeniyle yolcu sayısı, dolayısıyla da gelirleri azalan Büyükşehir Belediyesi kent içi toplu taşıma hizmeti veren 106 adet Özel Halk Otobüslerine yüzde 50 yakıt desteği verileceğidir.

Samsun Özel Halk Otobüsleri için alınan bu karar yerinde, ancak yeterli bir karar değildir. Zira, Coronavirus sadece Özel Halk Otobüslerini etkilemedi. İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi ile yolcu kapasiteleri yüzde 50 azalan 4 dolmuş hattı ile minibüs hatlarında yolcu taşımacılığı yapan dolmuş ve minibüslerin de yolcuları azaldı, bunlar da gelir kaybına uğradılar.

Gerek yerel, gerekse de genel yönetimlerin en önemli hasletlerinden biri "Yönetimde Eşitlik ve Adalettir." Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in adil bir yönetici olacağına inancımızla, sadece Özel Halk Otobüslerine verilen yüzde 50 yakıt desteğinin kapsamını genişleterek, dolmuş ve minibüs hatlarındaki araçlara da yüzde 50 yakıt desteği vereceğini düşünüyorum.

Genel anlamda baktığımızda ise Büyükşehir Belediyesi'nin bu salgın sürecinde başarılı bir performans sergilediğini göremedik maalesef.

Pandemi haline gelen salgınla mücadelede Büyükşehir Belediyesi;

▪︎Mülkiyetindeki işyerlerinin kira bedellerinde indirim yaptı mı? Hayır.

▪︎Atık su bedeliyle birlikte vergisiz hâliyle mesken abonelerine metreküp fiyatını 5,25 liraya sattığı su fiyatında indirim yaptı mı? Hayır.

▪︎SASKİ tarafından açıklanmadığı için ne kadar su abonesi var bilemiyoruz. Her faturadan alınan 2,50 lira Sayaç Okuma Bedeli, SASKİ için iyi bir gelir kaynağı oluyordur eminim. Vazgeçtiler mi? Hayır.

▪︎Toplu taşıma araçları olan otobüsler ile tramvay ücretlerinde indirim yaptı mı? Hayır.

▪︎Şehrin bir çok noktasına kurduğu masalarda, halka ücretsiz maske dağıtımı mı yaptı? Hayır.

Ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkanımızdan 17 Haziran tarihinde Ömer Halis Demir salonunda yapılan Meclis Toplantısında yaptığı konuşmasındaki "Belediyeyi devraldığımız borcun üzerine bir borçluluk eklemeden tamamen yatırım programını planlı, vizyonel projeler ile kaliteli bir şekilde gerçekleştiren bir belediye olmak için hizmet veriyoruz. 1985’ten beri KPSS ile eleman alımıyla alakalı olarak ilana çıkılmamış" sözlerine açıklık getirmesini bekliyoruz.

Şöyle ki;

▪︎Belediyeyi ne kadar borçla devraldınız? Lütfen açıklayın.

▪︎İlk kez 1999 yılında uygulanan 1999 ve 2000 yıllarında DMS (Devlet Memurluğu Sınavı), 2001 yılında KMS (Kurumlar için Merkezi Eleme Sınavı), 2002 yılından itibaren ise KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) ismi olan sınav sonucuna göre Belediyeye eleman alınmamışsa, 1999-2018 yılları arasında Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Yusuf Ziya Yılmaz dönemlerinde eleman alımları nasıl yapılmış? Lütfen açıklayın.

Recep YAZGANRecep YAZGAN