Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 29-06-2020 14:59   Güncelleme : 29-06-2020 14:59

Saadetin, Salihayla Ebedileştiği Zirve

Saadetin, Salihayla Ebedileştiği Zirve

           Günümüz evliliklerinde saadet için hep maddi beklentiler ön planda olduğu için mutlak bir huzur hiçbir zaman gerçekleşmiyor. İnsanlar mal-mülk ve eşyayla eksikliklerin giderileceği beklentisi ile ömürler heba edilmektedir. Gözden kaçırılan ise; parayla her şeyi satın alabilirsiniz ama huzuru, mutluluğu ve saadeti elde edemezsiniz.

            Bir erkeğin en büyük servet ve hazinesi Saliha bir eştir. Bunu gerçekleştirenler mutlak ve ebedi bir saadete erişmişlerdir. Saliha bir eş, aynı zamanda bir anne olarak yetiştireceği hayırlı evlatlarla toplumun geleceğini de kurtarmış olacaktır.

Saliha bir eş her şeyden önce güler yüzlü, takva sahibi ve gönülleri aydınlatan bir kandil gibidir. Tebessümün sadaka olduğu bilinciyle sürekli sadaka dağıtan bir abidedir. Hoş kokulu bahçenin nadide bir çiçeğidir. Şefkat, merhamet ve cömertliği ile etrafındakilere güven telkin eden sarsılmaz bir anıttır. Hayâsı, iffeti ve edebi ile ailesini koruyan çelikten bir kalkandır. Üslubu, letafeti ve nezaketi ile fazilet numunesidir. Kocasının ve çocukların yıpratıcılığını törpüleyerek onları günah girdabından koruyan bir paratonerdir. Aile sırlarını ifşa etmeyerek dışarıya karşı onları koruyan bir miğferdir. Ailesinin sevinç ve üzüntüsünde tek yürek, tek bilek olarak iki bedende yekvücuttur. Sürekli kanaat sahibi olarak, hamd ve şükürde takvanın zirvesindedir. Kocasının zor ve müşkül zamanlarında onunla hemhal olarak yükünü hafifleten bir absorbandır.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN