Samsun Haber
Giriş Tarihi : 25-09-2017 18:29   Güncelleme : 29-09-2017 18:00

Saathane Meydanı Kazı Çalışma Alanı Neden Kapatılıyor?

Samsun Saathane Meydanında başlatılan arkeolojik kazı çalışmalarının bir kısmı kapatılıyor.

Saathane Meydanı Kazı Çalışma Alanı Neden Kapatılıyor?

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Turizm il müdürlüğü denetiminde başlatılan arkeolojik kazı çalışmaları uzun bir süredir bekletiliyor ve Saathane Meydanı esnafını zor duruma bırakılmıştı. İki hafta önce başlatılan Saathane Meydanı kaldırım ve yol düzenleme çalışmalarının ardından bugün esnafın şaşkın bakışları altında kamyonlarla üzeri kapatıldı.

ESNAF MAHKEMEYE VERDİ

İlkadım İlçesi Kazım Paşa Caddesi üzerinde bulanan Saathane Meydanı’nda Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun Müze Müdürlüğü’nün arkeolojik kazı çalışmaları yaklaşık 1.5 yıl önce bölge esnafının açmış olduğu mahkemeler yüzünden durdurulmuştu.

BİZİ ZOR DURUMDA BIRAKTILAR

Saathane esnafı kazı çalışmalarının sonucunda bölge esnafı ve halk müze olmasını beklerken bir anda üzerinin toprakla geri kapatılması oradaki kişilerce tepki topladı. Esnaf, “ Madem geri kapatılacaktı neden burasını kazıp kaç yıldır müşterimizin ve halkın önü kesildi, yağmur da karda güneşte burasının tozunu çamurunu bize yaşattılar” şeklinde tepki gösterdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden herhangi bir açıklama gelmezken, Samsun Müze Müdür Vekili Uğur Terzioğlu’ndan alınan bilgilere göre, sadece bir kısım arkeoloji çalışmalarının üzeri camlanarak sergiye açılacağını bu bölgenin yeniden büyükşehir belediyesi yetkililerinde kapatılma kararı alındığını ifade etti.

Haber: Gül Su GÜNDÜZ

adminadmin