Kent Kültürü
Giriş Tarihi : 09-07-2014 13:59   Güncelleme : 09-07-2014 13:59

SAATHANE PROJESİ GENİŞLİYOR!

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, Saathane Meydanı Projesi kapsamında çeşitli bina ve dükkanların yıkılarak projeye dahil edilmesi talebini onayladı.

SAATHANE PROJESİ GENİŞLİYOR!
Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, Saathane Meydanı Projesi kapsamında çeşitli bina ve dükkanların yıkılarak projeye dahil edilmesi talebini onayladı.
 
Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı birleşiminin 2. oturumu Belediye Binası Meclis Salonu’nda Başkanvekili Turan Çakır başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Gündem maddeleri görüşmelerinde ‘Saathane Meydanı Düzenleme Projesi’ kapsamında projeye dahil edilmesi öngörülen, içerisinde Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası ile çeşitli bina ve dükkanların yıkılıp projeye dahil edilmesi düşünülen gündem maddesi görüşüldü. Gündem maddesi hakkında bilgi veren Başkanvekili Turan Çakır, “projeyle ilgili önceden alınan yıkım kararları tamamlandı. Yıkılmayan binalarla ilgili ise süreçler devam ediyor. Süreç devam ederken gördük ki, ufak tefek ilaveler yapmamız gerekti. Bugün bu meclise bunları getirdik. Şu anda iki bölüm var. Bunlardan birincisi Çiftehamam Kavşağı’nda bulunan, altında özel bir banka şubesinin olduğu 7 katlı bir binadır. İkincisi ise Saathane Meydanı’ndaki güneyinde bulunan, önünde taksi durağının bulunduğu alan, çeşitli dükkanların bulunduğu alandır. Bizim bunlarla ilgili plan değişikliği ve istimlak ettiğimiz yerler daha önce yeşil alan olarak duran alanlardı. Bu bahsettiğimiz imarlı ve ruhsatlı yerler. Ekonomik boyutu ne olursa olsun, burayı da gündemimize alarak meclisimize getirdik. Bugün burada karar vereceğiz. Saathane projesini bu şekilde genişleteceğiz. Ayrıca biz Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası’nın Başkanlık Binası haricinde ki alanları da bu meydana dahil edeceğiz” dedi.
 
Başkanvekili Turan Çakır’ın açıklamalarının arından görüşülen gündem maddesi oylanarak onaylandı.
 
Ayrıca mecliste İlkadım ilçe sınırları içerisinde bulunan Batıpark içerisinde ‘Fuar Alanı’ olarak kullanılan alanın ‘Sportif Faaliyet Alanı’na dönüştürülmesi ile ilgili gündem maddesi de görüşüldü.Gündem maddesi hakkında meclis üyelerine bilgi veren Meclis Başkanvekili Turan Çakır, “2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları Samsun’da yapılacak. Bu bağlamda Batıpark olarak adlandırdığımız alan dolgu sahasıdır. Normal şartlarda dolgu sahalarına yapılaşmaya izin verilmiyor. Ama Olimpiyat kapsamında bu alanlarda sportif faaliyetlerde bulunulacak alanlar yapabiliyorsunuz. Bu alanda atıcılık, okçuluk, buz pateni, bowling spor yapılabilecek alanlar inşa edilecek. Bu yatırım Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yatırımıdır. Samsunumuza inşallah bu tesisi kazandıracağız” dedi.
 
Başkanvekili Turan Çakır’ın açıklamalarının arından görüşülen gündem maddesi oylanarak onaylandı.
adminadmin