Sağlık
Giriş Tarihi : 12-12-2016 13:08   Güncelleme : 12-12-2016 13:08

Saç Ekimi İle Kalıcı Çözümler

Saç dökülmesi sorunu yaşayanlar bu durum karşısında dökülen saçları nedeni ile farklı bölgelerde kellik sorunu yaşamaktadır.

Saç Ekimi İle Kalıcı Çözümler

Kellik erkeklerde olduğu kadar kadınlarda da zaman zaman yaşanan bir sorundur. Daha çok erkeklerde yaşanması nedeniyle erkeklerin bu duruma kalıcı çözümler araması kaçınılmaz olmaktadır. Kellik oluşan bölgelerde yeniden saç çıkmasını sağlamak için saç ekimi işlemi günümüzde sıklıkla tercih edilmektedir. Basit ve sorunsuz sonuçlar elde edilmesini sağlayan bir yöntem olduğundan erkekler tarafından çözüm olarak seçilmektedir. İşlemin uzman doktor tarafından yapılması daha kaliteli sonuçlar alınmasına yardımcı olmaktadır. Ekim işlemi çoğunlukla ense bölümünde bulunan saç köklerinin güçlü olması nedeniyle bu bölgeden alınan kökler ile yapılmaktadır.

Ekim işlemi öncesinde hastanın doktor ile detaylı olarak yapacağı görüşme sayesinde daha fazla bilgi alarak daha doğru sonuçlar elde edilebilir. Yapılacak saç ekimi işleminin daha başarılı olması için uzman doktor tarafından yapılmasına dikkat edilmesi gerekir. Daha sık erkeklerde uygulansa da gerekli olması durumunda bazen kadınlarda da uygulanan bir yöntemdir. Kellik oluşan bölgede yeni saçların çıkması için bu konuda özellikle güçlü saç köklerinin kullanılması daha uzun süre ve sık bir görünüm ile sonuç alınmasına yardımcı olmaktadır. Tek tek yapılan uygulama sayesinde sıralı olarak bir görünüm elde edilmiş olunur. Saçların ekileceği şekil öncelikle kafaya çizilerek bu sayede uygun olarak işlem yapılır. Kafa çizildikten sonra saç ekimi işlemi sırasıyla uygulanarak yapılmaya başlanır. Saç ekim işlem sonrasında da belirli bir dönem bu saçlarınıza çizilen şekil kalır. Bu izler zaman içerisinde tedavi etkisini göstermesiyle birlikte düzelir ve kapanır. Artık saçlarınızı sizlerde tam olarak kullanabilirsiniz. Saçlarınızın daha iyi ve parlak olmasını sağlamış olacaksınız.

Ekimin yapılması sırasında lokal anestezi kullanıldığı için hasta herhangi bir ağrı hissetmez. Korkulacak bir yöntem olmadığından her hasta için rahatlıkla uygulanabilir. Kellik durumu kişiyi olumsuz etkilediği için bu konuda saç ekimi ile daha etkili bir sonuç elde edilerek daha gür saçlara sahip olunması mümkündür. İşlemin sonrasında hafif şişlikler olsa da aynı gün içinde taburcu edilen kişiler normal yaşantılarına geri dönebilirler. Bu sayede aynı gün içerisinde tamamlanan bir uygulama ile daha gür saçlara sahip olarak daha hoş görünebilirler. Açılma oluşan bölgeler değiştiği için bu konuda yapılacak olan işlemin ardından kapanacak olan bölgelerde yeni saçların çıkması sağlanarak genç görünüme sahip olunması sağlanmış olunur.

Bu işlemleri yaptırmadan önce saç ekimi kampanyaları yapan yerler ile görüşebilir ve daha uygun fiyatlara da saçlarınız için işlem yaptırabilirsiniz. Böylece sizlerde saç ekimi fiyatları ve kampanyalarından daha uygun fiyatlara yaptırabilmiş olacaksınız.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN