Samsun Haber
Giriş Tarihi : 19-06-2017 12:56   Güncelleme : 19-06-2017 12:56

Sagem'den Chp'nin Adalet Yürüyüşüne Tepki

Samsun Gelişim Derneği (SAGEM) Başkanı Kürşad Gündoğdu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet' yürüyüşünü samimi bulmadıklarını belirterek, "STK olarak CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na adaleti sokaklarda aramak yerine Meclis kürsüsünden aramasını ve böyle bir zamanda daha hassas davranmasını tavsiye ediyoruz" çağrısı yaptı.

Sagem'den Chp'nin Adalet Yürüyüşüne Tepki

SAGEM ACIKLAMASI ŞÖYLE; "

"Türkiye’nin DAEŞ terör örgütüne silah gönderdiği algısını oluşturmak, Türkiye'yi zor durumda bırakmak, kirli emellerin gerçekleşmesi için zemin hazırlamak için gerçekleşen MİT TIR’larına yönelik operasyonun görüntülerini servis ettiği iddia edilen CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklaması üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun böyle kritik bir zamanda başlatmış olduğu 'adalet' yürüyüşünü samimi bulmuyoruz.

MİT Tırlarına yönelik gerçekleşen hain girişim bir ihanettir. Bunu hiç kimse kabul edemez, savunamaz. Yargılamanın devam ettiği, hukuki başvuru ve itiraz sürecinin devam ettiği bir dönemde,  kaos ortamı oluşturulmak istenmektedir.

Bu tür eylemlerin provakasyona açık olduğunu ve halkımızı tahrik etmekten, kutuplaştırmaktan başka hiçbir işe yaramayacağını düşünüyoruz. 

15 Temmuz darbe gecesi güvenlik güçlerimiz ve sivil vatandaşlarımız şehit edilirken sokağa çıkmayanların bugün sokaklara çıkıp 'adalet' yürüyüşü yapmalarının samimi olduğuna inanmıyoruz.

Bu yürüyüşün adalet aramakla ilgisinin olmadığını, yürüyüşün 3. gününde 'duran adam' eylemi yaparak 'gezi parkı' eylemlerine dönüşmesinin arzu edildiğini görmekteyiz.

Bebek katili Öcalan için 'özgürlük' isteyen biri ile yan yana 'adalet' yürüyüşü yapan CHP Genel Başkanına sormak istiyoruz.

“PKK mensubu teröristlerin cenazesinde gözyaşı döken, kırmızı fularlı teröristin cenazesinde yürüyen, PKK Terör örgütü mensuplarına 'şehit' diye hitap eden, DHKP-C, PKK, MLKP, TİKKO, MKP, KCK, IŞİD ve THKP-C'li teröristleri cezaevlerinde ziyaret eden, hendek kazarak Diyarbakır’ı kana bulayan PKK’lı teröristlere 'Barikatı kuran arkadaşlar' diye seslenen, Hendek önünde bildiri yayınlayan akademisyenlere sahip çıkan şahsınız ve milletvekilleriniz için  'adalet' kavramı yeniden düşünülmelidir.

Samsun Sivil Toplum Kuruluşu olarak, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na adaleti sokaklarda aramak yerine Meclis kürsüsünden aramasını ve böyle bir zamanda daha hassas davranmasını” tavsiye ediyoruz.

adminadmin