Spor
Giriş Tarihi : 19-02-2020 11:37   Güncelleme : 19-02-2020 11:37

Sağlam: Basının Da Desteğini Biz Her Zaman Yanımızda Görmek İstiyoruz!

Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, “Bizim bundan sonraki süreçte matematiksel olarak şampiyonluğu garantilemeden herhangi bir konsantrasyon değişikliğine ya da kaybına girmemize gerek yok. Bu bize yakışmaz” dedi.

Sağlam: Basının Da Desteğini Biz Her Zaman Yanımızda Görmek İstiyoruz!

Ertuğrul Sağlam ve takım kaptanlarımızdan Ercan Yazıcı, Nuri Asan Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi.

Konuşmasına Samsunspor’un lisanslı ürünlerinin Store 55’e geldiğini ve taraftarlarımızdan da storedeki yeni ürünlerimize ilgi göstermelerini isteyerek başlayan Teknik Direktörümüz Ertuğrul Sağlam, ardından 3-1 deplasmanda kazandığımız Manisa Futbol Kulübü maçını değerlendirdi.

Ertuğrul Sağlam, “Bizim için önemli bir karşılaşmayı kayıpsız geçmenin, şampiyonluk mücadelesinde rakibimizin bir adım daha önüne geçmenin, taraftarımıza ve camiamıza bu zorlu yolculukta gelecek adına biraz daha umutlanmalarını sağlayacak bir maç ortaya çıkardığımız için gerçekten mutluyuz. Bir kere daha sizlerin huzurunda oyuncularımıza gösterdikleri mücadeleye, ortaya koydukları futbol kalitesine ve kendilerine yakışan karakteri ortaya koydukları için bir kere daha teşekkür etmek istiyorum. Belki de hep beraber camiamızın hasret kaldığı duyguları yaşıyoruz. Şampiyonluk mücadelesi içerisinde her galibiyet bizim için çok değerli ama özellikle bu yarıştaki rakiplerimizle yaptığınız mücadelelerde aldığınız galibiyetler biraz daha değerli hale geliyor. Büyük de sevince yol açıyor. Fakat futbol oyunu enteresan bir oyun. Bu oyunun yazılı olmayan tarihi de var. Futbol tarihimiz ve bu oyun bize rehavete kapılmanın çok acı sonuçlarını tarihte defalarca göstermiştir. O yüzden biz bundan sonraki süreçte hem mücadele ettiğimiz rakiplere saygı göstereceğiz, hem de bu futbol oyununa saygı göstereceğiz. Dolayısıyla kendimize saygı göstereceğiz” diye konuştu.

Mutlu oluyoruz, seviniyoruz. Camiamızın, taraftarlarımızın haklı olan coşkusunu ve heyecanını anlayabiliyorum ama bu heyecanımızı ve coşkumuzu bizim kontrol etmemiz gerekiyor. Özellikle bugünden itibaren bu heyecanımızı kontrol ederek, her maçı ayrı ayrı yaşayarak, daha fazla bundan sonraki olaya ciddiyetle yaklaşıp, daha fazla sorumluluk alarak, daha fazla fedakarlık yapmamız gerekiyor. Dolayısıyla bizim bundan sonraki süreçte matematiksel olarak şampiyonluğu garantilemeden herhangi bir konsantrasyon değişikliğine ya da kaybına girmemize gerek yok. Bu bize yakışmaz. Bizler bunu kendi içimizde çok sık bir şekilde konuşuyoruz. Ama taraftarımızdan, camiamızdan ve Samsunspor’u sevenlerden bu ciddiyeti mutlaka istiyorum. Bununla beraberde ne kadar ciddi olduklarını, şampiyonluğu ne kadar istediklerini de yarın ki Amed Sportif Faaliyetler maçında da göreceğiz” şeklinde konuştu.

Taraftarı yarın oynayacağımız Amed Sportif Faaliyetler maçına beklediğini belirten Ertuğrul Sağlam, “Oyuncularımız Manisa Futbol Kulübü maçında şampiyonluğu ne kadar istediklerini gösterdi. Ben de taraftarımızdan yarın Amed Sportif Faaliyetler maçında bunu görmek istiyorum. Tabi ki zor bir zaman, hafta içi, yarın iş var. Bazen öyle günler vardır ki, insanın bazı şeyleri bir kenara bırakabileceği, bazı şeylerden fedakarlık yapabileceği, izin isteme hakkı varsa yarın kullanabileceği bir gündeyiz. Bir tane hafta içi oynayabileceğimiz bir karşılaşma var. Dolayısıyla taraftarımızın da bu haklarını yarın kullanmalarını istiyorum. Stadı inşallah doldurup bu özel karşılaşmadan onları mutlu ve gururlu bir şekilde ayrılmalarını sağlayacak oyuncularımıza orada teşekkür etsinler. Hem de bundan sonraki süreç ile ilgili olarak da ‘biz sizin yanınızdayız. Bu yarışta sizlerle beraberiz’ demelerini bekliyorum. Taraftarımızdan da yarın bizim bundan sonraki dönemde sezon sonuna kadar hafta içinde başka karşılaşmamız yok. Bir hakları varsa kullanabilecekleri yarın o haklarını kullansınlar. İş verenler, kamu kuruluşları, devlet daireleri bu konuda da herhangi bir tolerans yapabileceklerse de yapsınlar. İnşallah yarın o stadı coşkulu taraftarlarımızın doldurmasını bekliyoruz” dedi.

Takımımızın yarın karşılaşacağı Amed Sportif Faaliyetler maçını da değerlendiren Ertuğrul Sağlam, “Amed Sportif Faaliyetler’de 2 haftadır kazanıyor ve moralleri üst seviyede. Onlar da alt sıralardan biran evvel kurtulmak istiyorlar. Yine yarınki karşılaşmada üst düzey bir mücadele olacak. Rakibimiz çok mücadele edecek. Kendileri için kendilerini alt sıralardan uzaklaştıracak puanları da almaya çalışacaklar. Onun için zor bir karşılaşma bizi bekliyor. Bundan sonra her rakibimize saygı duyacağız. Her maçı ayrı yaşayacağız. 11 tane final karşılaşmasını birer birer eriterek inşallah mutlu sona ulaşacağız. Bu sebeple bizim için şu anda bizim için bir final maçı karşılaşması olan Amed Sportif Faaliyetler maçı var. Biz böyle değerlendirmeye çalışıyoruz. İnşallah yarın oyuncularımızda sahaya çıkıp ellerinden geleni yapacaklar. Üst düzey bir mücadele ortaya koyacaklar. İyi de futbol oynayacaklar ve beraberinde 11 tane final karşılaşmasının birincisi olan Amed Sportif Faaliyetler karşılaşmasını da yine kayıpsız geçerek şampiyonluk yolundaki yürüyüşümüzü daha emin adımlarla devam ettirmek isteyeceğiz” diye konuştu. 

Takımdaki sakat ve cezalı oyuncular hakkında bilgi veren Ertuğrul Sağlam, “Guido Koçer, Ferhat Çulcuoğlu ve Caner Arıcı bu hafta cezalılar. Muhsin Yıldırım’ın bir sakatlığı var. Yarınki maçta oynamayacak. 2-3 haftalık bir süreçte aramızda olmayacak. Manisa Futbol Kulübü maçında bileğine bir darbe aldı. O darbeyle beraber rakip oyuncunun altında kaldı. Burkulmadan dolayı bir sakatlığı var. Ramazan Çevik’in de sakatlığı devam ediyor. Ercan Yazıcı gayet iyi. Oğuz Gürbulak’ın da bugün takımla birlikte antrenmana çıkmasını bekliyoruz. Erkam Reşmen’i Manisa Futbol Kulübü’nde 45 dakika kullandık. Şu anda bir problemi yok. Yalçın Kılınç iyi durumda. Bu oyuncularımızın takımın içerisinde girmeleri bizi rahatlattı. Devre arasında bu transferleri yaparken bu gibi durumları düşündüğümüzden dolayı yaptık. Takımda bir oyuncu sakatlanıyor, cezalı oluyor. Onun yerine herhangi bir oyuncuyu koyduğumuzda da Ercan Yazıcı gibi aslanlar gibi çıkıyorlar sorumluluğun bilincinde insanlar olarak görevini yapıyorlar. Yarın da çıkacağız, hangi arkadaşımıza görev veriyorsak onlar da bu şampiyonluğun ve armanın sorumluğuyla çıkacaklar aslanlar gibi mücadele edecekler. Verdiğimiz görevi yerine getirecekler” şeklinde konuştu.

Basının da desteğini her zaman yanlarında görmek istediklerini ifade eden Ertuğrul Sağlam, “Ertuğrul Sağlam, “Başarılı olmak için kulüp içerisinde kusursuz bir organizasyon ortaya koymak zorundayız. Eğer bir şehir takımıysanız, bu bütünlüğü şehrin geneline yaymak ve şehri de sorumluluk altına almak zorundayız. Valisinden belediye başkanına, emniyet müdüründen bütün üst düzey yöneticileri bu başarıya katkı sağlamaya çalışıyor. Bizlere destek olmaya çalışıyor. Bunun yanında sivil toplum kuruluşları buraya gelip bize moral veriyorlar. Taraftarlarımız o kadar yol geliyorlar. Zahmet çekiyorlar ve büyük fedakarlık yapıyorlar. Hiçbir yerde bizi yalnız bırakmıyorlar. İnşallah yarın da stadı dolduracaklar. Yerel medya bizim için çok daha önemli. Basının da desteğini biz her zaman yanımızda görmek istiyoruz. Sizin de bu yolculuktaki yönlendirmeleriniz bizim için çok değerli. Özellikle bize yapacağınız yönlendirmeler, taraftara yapacağınız bilgilendirmeler çok önemli. Sizlerde bu mesleğin içinde olan insanlarsınız. Bizde sizden bundan sonraki süreçte daha fazla fedakarlık, hoşgörü ve anlayış istiyoruz” dedi.

Manisa Futbol Kulübü maçının zor geçeceğini bildiklerini belirten takım kaptanlarımızdan Ercan Yazıcı ise, “Beklemediğimiz de bir hava oluştu. Ona da ayak uydurduk. Güzel bir galibiyet aldık. Bizim için çok önemliydi. Şimdi bu maç geride kaldı. Yarın önümüzde Amed Sportif Faaliyetler maçı var. Bu maçı oynayıp, kazanıp aynı Manisa Futbol Kulübü maçına nasıl konsantre olduysak, Amed Sportif Faaliyetler maçına da öyle konsantre olmalıyız. Maçlarımızı kazanarak şampiyonluğa emin adımlarla ilerlemek istiyoruz. Takımda arkadaşlık çok iyi. İkincisi de disiplin. Takımda öyle bir disiplin var ki herkes işine dört elle sarılmış durumda. Herkes işine o kadar saygı gösteriyor ki ve Samsun’u çok iyi tanıyan hocamız var. Yani buranın beklentisi büyük ve bu beklentiye cevap vermemiz gerekiyor. Çok büyük fedakarlıklar yapmamız gerekiyor. Bunun farkındayız. Hocamızda her gün bunu söylüyor. Şampiyonluk kolay değil. Ben şuana kadar hiç şampiyonluk yaşamadım. İnşallah bu sezon yaşayacağım” diye konuştu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN