Samsun Haber
Giriş Tarihi : 30-08-2016 10:33   Güncelleme : 30-08-2016 10:33

Sağlık Bakanlığı Teşkilat Şeması Güncellendi

Güncellemede en fazla dikkat çeken ise Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şuayip Birinci’nin görev dağılımındaki değişiklik oldu.

Sağlık Bakanlığı Teşkilat Şeması Güncellendi

SAMSUN - Yeni şemada Kamu Hastaneleri Birliği Müsteşar Yardımcısından alınarak Müsteşar Yardımcısı Uzman Doktor İsmail Demirtaş’a bağlandı.

DURSUN MEHEL 200 KİŞİLİK BİR LİSTE HAZIRLADI

Bilindiği gibi, 15 Temmuz Darbe Teşebbüsü’nün ardından bütün kurumlarda olduğu gibi, Sağlık Bakanlığı da bağlı kurum ve kuruluşlarından Kanun hükmündeki Kararnamede belirtildiği gibi, FETÖ örgütü ile üyelik, mensubiyet,  iltisak (birleşmiş), irtibat (bağlantı), aidiyet (ilişkinlik) durumu bulunanların listesini istenmiş, Samsun Kamu Hasteneleri Genel Sekreteri Dursun Mehel, bağı olan hastanelerdeki FETÖ/PDY mensubu kişilerden oluşan yaklaşık 200 kişiden mürekkeb listeyi Sağlık Bakanlığı’na göndermiş olmasına rağmen listedeki isimler görevlerine devam ettirilmişti.

Samsun’da gönderilen listenin yerine başka isimlerin açığa alınmasının gerekçesi olarak da Müsteşar Yardımcısı Şuayyip Birinci’nin Samsun Gazi Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı olan yeğenini korumak için Mehel tarafından gönderilen listeyi uygulamadığı iddiaları konuşulmuştu.

PEKİ NEDEN BÖYLE OLDU

Bu durumla alakalı olarak yapmış olduğumuz haberde cevaplanması için şu soruları sormuştuk;

Sağlık Bakanı’nın ve Müsteşarı’nın, kendilerine çok yakın bu üst düzey görevlinin yaklaşık 200 kişilik listeyi sümen altı yaptığından ve yeğenini korumak için Mehel’i görevden uzaklaştırdığından haberi var mı?

Samsun Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği Makamı kimlerin gözünü kamaştırıyor?

Müsteşarlıkta Üst düzey görevlinin yeğeni, Samsun’da kim tarafından bir kamu hastanesine müdür yardımcısı yapılmıştı?

2014’te Mehel kim ile Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği mücadelesi yapmıştı?

 Aynı yıllarda Mehel hakkında ‘Paralelci’ haberleri kampanyasını yürütenler aynı kişiler miydi.?

Dursun Mehel ‘Paralelci’ oldukları gerekçesiyle; Dr. M.Ş, Dr. A.O.K, Dr. M.E ve adı geçen Müsteşar yardımcısının yeğeninin sözleşmelerini yenilememesine rağmen nasıl oldu da, bu kişilerden M.Ş özel bir hastaneye geçti, diğerleri görevlerine devam etti.

Müsteşarlıkta görevli Üst Düzey görevli Yeğeninin sözleşmesini Ankara’da imzalattığı doğru mu?

Dursun Mehel’in 17/25 Aralık sonrasında görevine son verdiği Genel Sekreterlik çalışanlarının 15 Temmuz darbe sonrasında bile Eğitim Araştırma Hastanesinde görevlerine devam ettiği doğru mu, bu kişileri bu hastaneye kim aldı? 

adminadmin