Samsun Haber
Giriş Tarihi : 07-12-2016 11:47   Güncelleme : 07-12-2016 11:47

Sağlık kenti samsun derneği neden kapandı!

Samsun’un Sağlık Bakanlığı’nın sağlık hizmetinde markalaşmayı hedeflediği 20 şehirden biri olarak kabul etmesinin ardından kurulan Sağlık Kenti Samsun Derneği neden kapatıldı.

Sağlık kenti samsun derneği neden kapandı!

Samsun Haber - Sağlık Kenti Samsun Derneği’nin Samsun Valiliği’nin internet sitesinde yer alan tanıtımında, Samsun’da sağlık sektörünün tüm taraflarıyla ortak bir Samsun sağlık paydası oluşturulması amacı doğrultusunda fikir, eylem ve hedef birliği sağlandığı belirtilerek, “Bu birlikteliğin ardından nihai hedef; ilimizin bölgesel, ulusal ve uluslararası alanda kısa orta ve uzun vadeli hedef ve çalışmalarla bir sağlık kenti olmasıdır” deniliyor.

Bilgi notunda ayrıca şu ifadelere yer veriliyor;

Buradan hareketle “Sağlık Kenti Samsun Projesi”; hizmet sunumu, termal altyapısı ve medikal-tıbbi aletler sektörlerinin çalışmalarının eş zamanlı ve birbirini tamamlayıcı bir şekilde yürütülmesini kapsamaktadır.

 Bu çalışmaların her bir alt başlığında kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör taraflarını bir araya getiren “Sağlık Kenti Samsun Derneği”, “Samsun-Havza Termal Su Yönetim Birliği” ve “Medikal Sanayi Kümelenme Derneği-MEDİKÜM” kurulmuş olup, çalışmalarını aktif bir şekilde yürütmektedirler.

Medical el aletleri üretiminde dünyadaki üç kümelenme merkezlerinden biri olan Samsun bu alanda önemli bir gelişim süreci göstermektedir. Hedefimiz, bundan sonraki süreçte ilimize bir medikal ihtisas organize sanayi bölgesi kazandırarak “100. yılda 100 de biri bizden” vizyonu ve 5 milyar $ hedefiyle bu sektördeki yatırımlarda cazibe merkezi haline gelmektir.

Valiliğimizin himayesinde Uluslararası katılımcılarıyla geleneksel hale gelen “Uluslararası Tıbbi Cihazlar İmalatı Sanayi Kongresi ve Sergisi” her yıl ilimizde gerçekleştirilmektedir.

Samsun Sağlık Serbest Bölgesi kurulması başta olmak üzere, bu kapsamda birçok proje üzerinde çalışmalar, özel sektör öncülüğünde ve Valiliğimizin himayesinde sürmektedir.

Sağlık Kenti Samsun Derneği

Ulugazi Mahallesi 19 Mayıs Bulvarı. Sarıkonaklar Apartmanı No:16 Kat:1 Daire:2 İlkadım / SAMSUN / TÜRKİYE adresinde faaliyet göstermekteydi.

 

adminadmin