Samsun Haber
Giriş Tarihi : 16-02-2019 12:42   Güncelleme : 16-02-2019 12:42

Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer’den Türk Sağlık Sen’e sert cevap!

Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer’den Türk Sağlık Sen’e sert cevap!

Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer, Türk Sağlık Sen Samsun Şubesi’nin Gazi Devlet Hastanesi Döner Sermaye Komisyonu’nun kararına itiraz ederek dağıtılacak döner sermayede artış sağladıkları şeklindeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirten bir açıklama yaptı.

Biçer açıklamasında şunları kaydetti;

İL MÜDÜRLÜKLERİNİN YETKİSİ YOK

Gazi Devlet Hastanesi’nde Ocak ayında yapılan döner sermaye komisyon toplantısında alınan karar gereği dağıtılabilecek tutar, onay için Sağlık Müdürlüğüne gönderilmiştir.

Bilinmelidir ki İl Sağlık Müdürlüklerinin, hastanelerin almış oldukları kararları yükseltmek gibi bir yetkisi bulunmamakta olup, gönderilen kararların mevzuata uygunluğunun kontrolünü yapar ve tutara onay verir.

Hal böyle iken acaba Gazi Devlet Hastanesi idarecilerinin Sağlık Müdürlüğünden miktarın yükseltilmesi gibi bir talebi olmuş mudur gerçekten? Veya Sağlık Müdürlüğü komisyonun kararını düşürmüş müdür acaba? Yoksa bunların hepsi bilgisizlikle veya iftira ile beslenmiş bir senaryodan mı ibarettir?

MANİPÜLASYONLARIN KİMSEYE FAYDASI YOK

Bu soruların cevaplarını muhataplarının vermesini bekliyoruz.

Mevzuattan bi haber olanların ya da kendilerine haksız fayda sağlamaya çalışanların; yok biz yükselttik Sağlık Sen itiraz etti düşürdü gibi yalan yanlış bilgilerle kamuoyunu ve çalışanlarımızı yanıltmaya hakları olmadığı gibi bu tür manipülasyonların kendilerine de bir faydası olmayacaktır.

Sendikamızın ise ek ödemelerde ve çalışma koşullarında iyileştirme sağlama noktasında idarelerle çalışmaları devam etmekte olup bunun sonuçlarını da önümüzdeki dönemlerde alacağız inşallah.

BU FİLMİ BİZ DAHA ÖNCE DE SEYRETTİK

Dolayısıyla Sağlık Sen’in bu tür polemiklerle kaybedecek zamanı yoktur çünkü bizim yapacak çok işimiz var. Bizim sorumluluklarımız var. Daha faydalı ve kalıcı kazanımlar için çalışıyoruz.

Mevzuat bu kadar açık iken kimi kandırmaya çalışıyorsunuz. Yetki sürecine girildiği bu dönemlerde buna benzer senaryoları daha önce de gördük o yüzden bizim bu tür algı operasyonlarına bundan sonra cevabımız; daha çok kazanım için mücadele etmek olacaktır. Değerli arkadaşlarım sizlerden isteğim dönemsel sendikacılığa ve bu tür asılsız ithamlara itibar etmemenizdir.

adminadmin