Genel
Giriş Tarihi : 04-03-2019 09:38   Güncelleme : 04-03-2019 09:38

​Sağlık Sen’in Yeni Genel Başkanı Semih Durmuş!

Birlik ve beraberlik içinde geçen Sağlık Sen 6. Olağan kongresinde ipi göğüsleyen Semih Durmuş ve ekibi oldu.

​Sağlık Sen’in Yeni Genel Başkanı Semih Durmuş!

Ankara’da gerçekleşen Sağlık Sen 6. Olağan kongre seçimleri sonuçlandı.

Birlik ve beraberlik içinde gerçekleşen sendika seçimlerinde kazanan Semih Durmuş ve ekibi oldu.

Mevcut Genel Başkan Metin Memiş’le Genel Başkan Vekili Semih Durmuş’un aday olduğu seçimde, delegeler Genel Başkan Vekili Semih Durmuş’u genel başkan olarak seçti.

Semih Durmuş 170, Metin Memiş ise 134 oy aldı. Semih Durmuş’un genel başkan olarak seçildiği genel kurulda, Genel Başkan Yardımcıları İdris Baykan ve Abdülaziz Aslan’la birlikte İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Durali Baki, Mersin Şube Başkanımız Şemsettin Karadoğan, Kayseri Şube Başkanı M. Faruk Doğan ve Muğla Şube Başkanımız Yusuf Dural genel başkan yardımcılıklarına seçildi.

Seçim öncesi delegelerimize ve salonu dolduran teşkilat mensuplarına seslenen Semih Durmuş, Genel Kurulun; hep birlikte kök değerlerimize yönelmenin, ortak iradeyle özümüze dönmenin, daha aksiyoner sendikal duruşla geleceğe yürümenin miladı olacağına inandığını söyledi.

SAĞLIK SEN’DE AHDE VEFA VARDIR

Konuşmasında, “Önümüzdeki dört yılda; birliğimizi, birlikteliğimizi, kardeşliğimizi pekiştiririz, kuvvetlendiririz. Ortak akılla karar verme hasletimizi geliştiririz. Çatışmanın değil dayanışmanın zemini güçlenir. Güzel ahlak, sendikanın ve sendikacılığın temeli kabul edilir. Sendikal mücadelemizin zemini genişletilir. Örgütlenme kapasitemiz de, toplu pazarlık maharetimiz de yükselir.” Şeklinde konuşan Durmuş, Sağlık-Sen’in kuruluş tarihinin müstekbirler karşısında dirayeti kuşananların, bedeli ne olursa olsun adaletten yana olanların destanı olduğunu kaydetti.

Sağlık-Sen’i ve Sağlık-Sen’lileri rakiplerinden farklı kılanın ahde vefa olduğunu söyleyen Semih Durmuş, bu onurlu,  erdemli ve soylu mücadeleyi başlatanlara selam olsun. Dava için akıl ve alın teri dökenlere selam olsun. Mücadeleye el, omuz ve yürek verenlere selam olsun. Kalemini, kelamını davaya hizmet mevziisine dönüştürenlere selam olsun. Memur-Sen’in kurucu iradesi, sendikacılığın aksiyoner erdemlisi, sendikal zeminin ahlaklı bilgesi Mehmet Akif İnan’dan, Allah razı olsun. Sağlık-Sen çırasını tutuşturan kurucu genel başkanımız Ahmet Aksu’dan, Allah razı olsun. Sendikamızı yetkiyle buluşturan Onursal Genel Başkanımız Mahmut Kaçar’dan Allah razı olsun. Görevi Mahmut Kaçar’dan devralan Metin Memiş’den geçmişten bugüne genel merkezde, şubelerde, temsilciliklerde görev alan bütün Sağlık-Sen’lilerden de Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

ÖZÜNE VE SÖZÜNE SADIK İNSANLAR

“Sendikamızın öze dönüş, geleceğe yürüyüşünü başlatacak yol arkadaşlarım; yol zemin, yolculuk eylem, yolcu ise öznedir” diyen Durmuş, her yolculuğun önemli olduğunu ve her yolculuğun bir adımla başladığını belirtti. İlk adımın değerli olduğunu söyleyen Semih Durmuş, “İlk adım önemlidir. Çünkü; yola çıkış kararının ilanıdır. İlk adım değerlidir. Çünkü; yolun ahkamının belirleyicisidir.  Yolculuğun rotasının ve yolcuların ahlakının şekillendiricisidir. Bizim yolumuzu kuranlar, yolculuğun ilk adımlarını atan yolcular; Adildi, erdemliydi, dürüsttü, ahlaklı ve faziletliydiler. Çünkü, özüne ve sözüne sadık Sağlık-Sen’liydiler. Nezih ve zarif insanlardı. Fikren yerli ve milli insanlardı. Birbirleriyle ilişkilerinde harbiydiler, hasbi ve samimiydiler. Daha iyisine, daha güzeline ve daha doğrusuna ulaşmak için heyecanlı ve gayretliydiler. Mazluma karşı merhametli, zalime karşı cesur ve heybetliydiler. Çünkü, özüne ve sözüne sadık Sağlık-Sen’li ve Memur-Sen’liydiler. Bu hasletleri temel değer sayan sendika olmak, gururdur. Bu değerlere dayalı sendikacılık yapmak, huzurdur. Bu değerler üzerinden sendikalı olmak, onurdur. Biz, bu gururu hep yaşamalı,  huzuru daim kılmalı, bu onuru daha geniş kitlelere yaymalıyız” şeklinde konuştu. 

Sağlık-Sen’in potansiyelini harekete geçireceklerini, kapasitesini yükselteceklerini, sendikacılıkta seviyeyi yükselteceklerini ve Sağlık-Sen’in vasatını daha yukarılara çekeceklerini söyleyen Semih Durmuş, insanı, onurunu, emeğini, hakkını ve özgürlüğünü merkeze alan değerler sendikacılığını icra edeceklerini kaydetti.

‘Hizmet kolunun en büyük sendikası olmanın ötesinde en dürüst ve en ahlaklı sendikası olmayı, bu sıfatlarla zirvede kalmayı önemsemeliyiz” diyen Durmuş, “Elbette güçlü olmalı ve güçlü ses çıkarmalıyız. Fakat, güce ve yüksek sese değil; rızaya, adalete ve doğru söze dayanmalıyız.  Kesinlikle böyle yapacağız ve bunu başaracağız. Sağlık Sen’imizi kazanım sendikacılığının markası yapacağız. Yenilikçiliğin adresi, ortak aklın sesi, sivil diplomasinin yumuşak gücü, dijital sendikacılığın öncüsü olacağız. Ücret sendikacılığıyla birlikte hizmet sendikacılığını da icra edeceğiz. Toplumsal sendikacılığın yanında akademik sendikacılık medeniyet sendikacılığı da yapacağız. Türkiye demokrasisini koruyan Sağlık-Sen’in örgüt içi demokrasi yoksulluğu ve yoksunluğunu sona erdireceğiz. Sendikaya, söylem ve eylemlerine; kişilerin değil ilkelerin, değerlerin, üyelerin yön verdiği yönetim modelini benimseyip hayata geçireceğiz. Değerlerden, kurallardan, istişareden neşet eden kararlara hasreti sona erdireceğiz. Sağlık-Sen’i kişilere bağımlılıktan, Başkanın ve başkalarının oyuncağı olmak riskinden, bunlara neden olan boşluklardan kesinlikle kurtaracağız. Emekleri, hakları ve hukukları için ter akıttığımız üyelerimiz de vasiyetlerine, emanetlerine sahip çıkmayı onur saydığımız yolumuzun büyükleri de bizden bunları bekliyor” şeklinde konuştu.

Yola çıkarken sendikal mücadelelerini adlandırdıkları, ‘Öze Dönüş Geleceğe Yürüyüş’ün bir kişinin, bir grubun, bir imtiyazın değil, tepeden tırnağa Sağlık-Sen teşkilatının yürüyüşü olduğunu söyleyen Semih Durmuş, “Kardeşlik ahlakıyla kuşanmış soylu ve kıymetli teşkilatım; Baharın habercisi cemre Büyük Sağlık-Sen ailesinin yüreğine de düşmüş, diriliş ve yükseliş süreci başlamıştır. Rabbim sizlerden razı olsun” dedi.

Yeni yönetim kurulumuz şu şekilde oluştu:

Genel Başkan Semih Durmuş

Genel Başkan Vekili Durali Baki

Genel Başkan Yardımcısı (Teşkilat) İdris Baykan

Genel Başkan Yardımcısı (Maliye) Mahmut Faruk Doğan

Genel Başkan Yardımcısı (Basın-İletişim) Şemsettin Karadoğan

Genel Başkan Yardımcısı (Mevzuat) Yusuf Dural

Genel Başkan Yardımcısı (Eğitim ve Sosyal İşler) Abdülaziz Arslan

adminadmin