Güncel
Giriş Tarihi : 09-11-2017 12:19   Güncelleme : 09-11-2017 12:19

Sağlık sistemi çöktü mü!

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, son 15 yılda sağlıkta getirilen dönüşüm programıyla birlikte sağlık sisteminin tamamen kötüye gittiğini belirterek, konuyu Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı…

Sağlık sistemi çöktü mü!

Sağlık Bakanı Demircan'a Edirne ve ilçelerinde sağlık hizmetinde yaşanan sorunları hatırlatan Gaytancıoğlu, “Son 15 yılda sağlıkta getirilen dönüşüm programıyla birlikte sağlık sistemi tamamen kötüye gidiyor. Sağlık alanında iyileştirme yaptığını iddia eden iktidar, hastaların düştüğü durumdan bi haber.

Kamu hastanelerine getirilen performans sistemi sağlık çalışanları üzerinde baskı, haksız kazanca neden olurken; hastalarımızın da güvenli ve kaliteli sağlık hizmeti almalarını engelliyor. Edirne bölgemizdeki ilçe hastanelerinde bulunması gereken ana branş hekimlerinin büyük oranda yetersizliğinden dolayı ilçe hastaneleri neredeyse sadece acil hastalara hizmet veriyor. Geçici görevlendirme ile ilçe hastanelerinde görev yapan doktorların kısa sürelerde değiştirilmeleri, hekimlerin teşhis ve tedavi sonrası hastaları takibi ve hastaların tedavilerini başlatan doktorlara ulaşması açısından ciddi sıkıntılara sebep oluyor.

Bu sebeple Edirne ilçe devlet hastanelerinde yeterli tedavi imkanı bulamayan hastalar daha büyük ilçe hastanelerine ya da Edirne merkezdeki kamu hastanelerine taşınıyorlar. Bu da maddi ve iş kaybına neden oluyor” dedi.

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu'nun Edirne ve ilçe hastaneleri için sorduğu sorular şöyle;

“1-Keşan Devlet Hastanesinin Ekim 2016 Ekim 2017 tarihleri arasında tedavi ettiği hastaların kaçı İpsala, kaçı Enez ilçemize kayıtlıdır?

2-Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi başta olmak üzere kamu hastanelerinde Ekim 2016 ve Ekim 2017 tarihleri arasında tedavi olan hasta sayısı kaçtır? Bu hastaların kaçı Edirne ilçelerinde kayıtlıdır?

3-Kamu hastanelerinin bulunduğu ilçelerde ana branş hekimlerinin bulundurulması ile ilgili bir çalışma var mıdır?

4-Hasta potansiyeli yüksek hastaneler ile hasta potansiyeli düşük ilçe hastanelerindeki performansa dayalı kazanç sisteminin eşitlenmesi üzerine yapılan bir çalışma var mıdır?

5-Edirne ilçe devlet hastanelerinde bulunması gereken uzman hekim sayısı kaçtır?

6-İlçe kamu hastanelerimizde hangi branşlarda kaç uzman doktor hizmet vermektedir?”

adminadmin