Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-03-2019 09:20   Güncelleme : 21-03-2019 09:20

​Şair Mustafa Karaosmanoğlu İsmet Özel’i Anlatacak!

​Dost Der, Dosthane Kitap Kahve’nin hazırladığı Dosthane Konuşmaları’nın üçüncüsünde Şair Mimar Mustafa Karaosmanoğlu, İsmet Özel’i anlatacak.

​Şair Mustafa Karaosmanoğlu İsmet Özel’i Anlatacak!

İsmet Özel şiirinin özelliği ve yapısı hakkında düşüncelerini dinleyenleriyle paylaşacak olan Karaosmanoğlu’nun programı 23 Mart Cumartesi günü saat 15.00’da Dosthane Kitap Kahve başlayacak.

MUSTAFA KARAOSMANOĞLU KİMDİR?

1962’de o zamanlar Bafra’ya bağlı Ormancık Köyü’nde doğmuştur. Samsun Tekkeköy Lisesi’nden mezun olmuştur. Üniversite yıllarını Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünde ikmal etmiştir. Üniversite yıllarında kısa bir süre tiyatro deneyiminden sonra Samsun’a dönmüştür. Yazı hayatına üniversite yıllarında başlamış olup, ilk yazı ve şiirlerini Konevi Dergisi’nde yayınlamıştır. Sonrasında Karçiçeği, Yolcu, Mor Taka ve Hece Dergisi'nde yazıb şiir ve denemeleri yayınlanmıştır. 2012 yılından itibaren Çevre Şehircilik Bakanlığı’nda dışarıdan hizmet verecek bir statüde çalışmış, Çevre ve Şehir Dergisi'nde yerli ve yabancı mimarlara ve yazın adamlarına ilişkin portre çalışmaları yapmıştır. Sonrasında tekrar Samsun’a dönen Karaosmanoğlu, bir serbest mimarlık bürosunda mimar işçi olarak çalışmalarına devam etmektedir. Karaosmanoğlu’nun "Yol Gitsin Ben Kalıyorum" ve "İnsan Dile Yalnızdır" isimlerini taşıyan iki şiir kitabı ile şehircilik, mimarlık ve çeşitli konularda denemeleri bulunmaktadır. Evli ve iki çocuk babası olan şair, halen Samsun’da yaşamaktadır.

DOSTHANE KİTAP KAHVE HAKKINDA

Dosthane Kitap Kahve, kitapseverlerin ücretsiz kitap okuyup çay içebileceği, kitap okuma gruplarına katılarak kitap müzakere edebileceği, sinema okumaları ve müzakerelerine katılabileceği, akademisyen ve yazarlarla buluşup, söyleşi ve sohbet yapabileceği yeni nesil bir kütüphanedir.

adminadmin