Güncel
Giriş Tarihi : 26-03-2015 15:30   Güncelleme : 26-03-2015 15:30

Sakarya ve Karabük'te "Bereket Ormanı" oluşturuldu

SAKARYA/KARABÜK (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yürütülen Gönül Elçileri Projesi kapsamında Sakarya ve Karabük'te "Bereket Ormanı" oluşturuldu

Sakarya ve Karabük'te

SAKARYA/KARABÜK (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yürütülen Gönül Elçileri Projesi kapsamında Sakarya ve Karabük'te "Bereket Ormanı" oluşturuldu. 

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Bağlar Mahallesi'nde düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan adına fidan dikti. 

AA muhabirine konuşan Coş, Türkiye'nin yeşillendirilmesi noktasında önemli çalışmalar yapıldığını söyledi. 

Son 12 yıllık dönemde 3,5 milyara yakın fidanın toprakla buluşturulduğunu anlatan Coş, "Bu kapsamda en son saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi öncülüğündeki Gönül Elçileri Projesi kapsamında ilimizde bereket ormanının kuruluşunu gerçekleştiriyoruz" diye konuştu. 

Coş, ilk fidanları gönüllü aileler ile gazi ve şehit yakınlarıyla diktiklerini belirterek, kente hayırlı olmasını diledi.  

- Karabük

Karabük'ün Safranbolu ilçesine bağlı Toprakcuma köyünde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Orhan Alimoğlu, eşi Rana Alimoğlu'yla Emine Erdoğan adına fidan dikti. 

Alimoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ormanların insanların ihtiyacı olduğunu ve dünyayı güzelleştirdiğini söyledi. 

Kentin yüzde 70'inin ormanlık olduğunu, bunun daha da çoğaltılması gerektiğini ifade eden Alimoğlu, "Devlet büyüklerimizin bu işe önem vermesi, bizim için hem destek hem de teşvik oluyor. Hem meyvesiz hem de meyve fidanları diktirdik, bunların hepsi bize lazım. Bunlar bütün kuşların, mahlukatın ihtiyacı, dünyanın dengesi böyle sağlanıyor. Biz de bunu geliştirirsek hepimiz için faydalı olur, buna gayret ediyoruz" şeklinde konuştu.

adminadmin