Sağlık
Giriş Tarihi : 03-09-2019 14:13   Güncelleme : 03-09-2019 14:13

Sakatlandım, ne yapmalıyım?

Büyük Anadolu Hastaneleri Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Erdoğan, spor yaralanmalarında sıkça rastladıkları "Sakatlandım, ne yapmalıyım?" sorusuna yanıt vererek, önemli bilgiler paylaştı.

Sakatlandım, ne yapmalıyım?

Spor yaralanmaları denilen sakatlıklar tanım olarak gerçekleştirilen spor aktivesinde, antrenmanlarda meydana gelen yaralanmalara verilen genel isimdir diyen Büyük Anadolu Hastaneleri Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Erdoğan, "Genel olarak spor yaralanmaları yetersiz kondisyon, yeteri kadar ısınamama, kazalar, kötü antrenman tekniği ve uygunsuz ekipman sebebi ile meydana geldiğini görmekteyiz. En sık gördüğümüz spor yaralanmalarının başında, Kırık ve çıkıklar,

Diz yaralanmaları, Burkulma ve incinmeler, Aşil tendonu yaralanmalar ve Kas ezilmeleri olarak sıralayabiliriz.

Sakatlandım, ne yapmalıyım? Sorusunda ise sakatlığı hissettiğiniz andan itibaren aktiviteyi durdurun. Egzersize devam ettiğiniz takdirde vücudunuza daha fazla zarar verebilirsiniz. Bazı sakatlanmalar mutlaka doktor kontrolü gerektirirken bazıları ise kendi kendinize tedavi edebileceğiniz niteliktedir.

Israrcı ağrılar, şişme, renk değişikliği ve uyuşma, Yaralı bölgede aşırı hassasiyet, Eklemlerinizde artmış hareket açısı Doku altında basınç ile beraber duyulan ve hissedilen çıtırtılar sakatlığınız bu belirtilere sahip değil ise kendinizi evinizde dinlenerek, soğuk tedavisi uygulayarak rahatlatabilirsiniz. Fakat unutmayın ki şikayetlerinizin artması durumunda evde tedavinizi kesin ve en kısa sürede doktorunuza başvurun. Gerekli tedavi yapılmadığı takdirde daha farklı sonuçlar oluşturan sağlık sorunları ile karşı karşıya kalabilirsiniz" diyerek sözlerine son verdi.

 

adminadmin