Samsun Haber
Giriş Tarihi : 24-11-2017 11:10   Güncelleme : 24-11-2017 11:10

Sakatlar Derneği Samsun Şubesinde açılan Sabun Kokulu Taş Kursu

​Sakatlar Derneği Samsun Şubesinde açılan Sabun Kokulu Taş Kursunun kursiyerleri yaptıkları ürünleri internet üzerinde satmaya başladı.

Sakatlar Derneği Samsun Şubesinde açılan Sabun Kokulu Taş Kursu

 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Bu yılda değişik etkinlikler düzenleyeceklerini söyleyen Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, “Her yıl düzenlediğimiz Türk Halk Müziği konserimizi bu yılda Canik Kültür Merkezinde engellilere gönül vermiş arkadaşların eşliğinde gerçekleştireceğiz. Ayrıca, yine 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde engellilerimizin yaptığı kendi elleriyle yaptığı değişik ürünler stant açılarak satışa sunulacak. Samsunlu ses sanatçısı Gülnaz Terme’de bu özel günde bizleri yalnız bırakmayarak etkinliğime katılacaktır. Öğretmenler gününü de kutluyorum. Öğretmenler günü dolayısıyla da Yıldıray Çınar Kültür Merkezinde stant açılacak” diyerek herkesi bu etkinliğe davet etti.

ENGELLİLERİN YENİ GEÇİM KAYNAĞI OLDU

Dernek bünyesinde açtıkları kurs ile birlikte birçok engellinin el becerisini geliştirdiğini dile getiren Hakyemezoğlu, “Sabun kokulu taş kursumuz da devam ediyor. 10-16 Mayıs Sakatlar haftasında kursumuz öğrencilerinin eserleri sergilenecek. Kursumuza İlkadım Halk Eğitim Müdürlüğünden Pınar Kevser Bozik hocamızda bizleri yalnız bırakmayarak kursumuzda hocalık yapmakta. Kendisine bu duyarlı davranışından dolayı çok teşekkür ediyorum. Kursumuzun açılmasına vesile olan ve destek veren İlkadım Halk Eğitim Merkezine de teşekkür ediyorum” diye belirtti.

Kurs Hocası Bozik ise, “Kurs hocalığı imkanı verdikleri için Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu’a teşekkür ettiğini belirterek, “Bu yıl dernekte ilk deneyimim. Burada olmaktan ve engellilere bir şeyler katmaktan çok mutluyum. Kursumuz 25 Ekim’de başladı. Yaklaşık 1 aylık süreçte çok güzel işler yaptık. Kursiyerlerimiz yaptıkları ürünleri internet üzerinden satmaya dahi başladılar. Kendilerine güzel bir gelir kapısı açıldı” diye kaydetti.

HABER: Gül Su GÜNDÜZ

adminadmin