Samsun Haber
Giriş Tarihi : 14-10-2019 15:44   Güncelleme : 14-10-2019 15:44

Saklı cennet Ayvacık’ımızı zehir cehennemine çevrilmesine izin vermeyeceğiz!

Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, Çarşamba Köklük Muhtarı Muzaffer Öztürk ve Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı Çarşamba ilçesine kurulmak istenen Biyokütle Enerji Santrali ile alakalı bir açıklama yaptı.

Saklı cennet Ayvacık’ımızı zehir cehennemine çevrilmesine izin vermeyeceğiz!

Açıklama şu şekilde;

Biyokütle santrali ile alakalı Mecitözü’ndeki yapılmış olan bir örneğini Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, Çarşamba Köklük Muhtarı Muzaffer Öztürk ve Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal AVCI olarak yerinde görüp incelemelerde bulundu.

Yapmış olduğumuz incelemelerde Mecitözü ile Çarşamba ovasını kıyaslamanın akıllara zarar olduğunu ayrıca Çarşamba ovasına kurulmak istenen zehir santralinin Mecitözü’ndeki santralden  dört katı daha büyüklüğünde olacağı göz önüne alınırsa bunun sadece tarıma değil turizm bölgesi ilan edilmiş olan Ayvacık İlçemizede büyük zararlar vereceğinin de göz önünde bulundurulması gerektiğini santralin kurulacağı yer ile Ayvacık ilçesinin kuş bakışı mesafede 10km olduğu göz önüne alınırsa hangi turizm yatırımcısı gelip Ayvacık’ımıza yatırım yapar? Hangi turist zehir santraline 10km mesafede ki turizm alanında turistik gezi yapar? Bizler Ayvacıklılar olarak Turizm bölgesi ilan edilmemiz münasebetiyle 2015 yılında ilçemize kurulmak istenen taş ocağı ile gerekli hukuki mücadeleyi yapıp taş ocağının kurulmasını engellemişken günde 630 ton yakıtın, atıkların ,hurda lastiklerin yakılacağı bir santral ,bir taş ocağından daha mı az zararlıdır ? konunun tekrar gözden geçirilerek yer seçimi kesinlikle yanlış olan bu santralin tarımı ,insan sağlığının yanı sıra Samsun Bölgesindeki turizmi de etkileyeceği göz önünde bulundurularak kesinlikle santralin ivedilikle durdurulmasını arzu ediyoruz.

 

adminadmin