Genel
Giriş Tarihi : 17-05-2019 15:25   Güncelleme : 17-05-2019 15:46

Saklı Cennet Ayvacık'tan Afganistan'a Suyolu

Ayvacık’ta Ak Parti İlçe Başkanı Sertaç Can, Memur-Sen İlçe Başkanı Hasan Durmuş ve Ayvacık İHH Temsilciliğinin iyiliğe ev sahipliğinde İftar Programı düzenlendi.

Saklı Cennet Ayvacık'tan Afganistan'a Suyolu

"Saklı Cennet Ayvacık'tan Afganistan'a Su Yolu" iftarında bir araya gelen hayırsever insanlar Afganistan’da açılacak olan su kuyusu için yardımda bulundular.

İftar Programına Samsun IHH ekibi ve Başkan Hüseyin Mutlu, Ayvacık Ak Parti İlçe Başkanı Sertaç Can Memur-Sen İlçe Başkanı Hasan Durmuş ve Ayvacıklı hayırseverler de katıldı. 

Samsun İHH’dan yapılan açıklamada “İnsanın hayatı müjdeler üzerine kurulmuştur velev ki yolunu doğru seçebilse: Peygamber Efendimiz şöyle buyuruyor:

"Her kim ki, elbise ihtiyacı olan bir Müslümana elbise giydirse, Allah da ona cennetin yeşil elbiselerinden giydirir.

Hangi Müslüman aç bir Müslümanı doyurursa, Allah da onu cennet meyvelerinden doyurur.

Hangi Müslüman susamış bir Müslümana su verirse, Allah da ona içerisinde güzel kokuları olan cennet içeceği içirir."(Ebû Dâvûd, Zekat, 32; Tirmizi, Kıyame, 18)

Ayvacık IHH Temsilciliğimizin düzenlediği "Saklı Cennet Ayvacık'tan Afganistan'a Su Yolu" iftarında bir araya geldi hayırsever insanlar.

Bir kaç genç arkadaş "Dünya Cenneti bir ilçede yaşamanın verdiği bir sorumluluk olmalı" diye dertlenmişlerdi.

Yola çıktılar. Yürüdükçe çoğaldılar. Güzel şeyler yapmaya azmettiler ilk hedefleri yetimlerimiz sonra susuz insanlara su kuyusu açmak oldu. Bu vesile ile çalışmalar yapıyorlar.”

adminadmin