Samsun Haber
Giriş Tarihi : 04-09-2019 15:36   Güncelleme : 04-09-2019 15:36

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül; Baraj Bir An Önce Bitirilmeli

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül Ak Parti 65. İlçe Danışma Kurulu Toplantısında konuştu.”Baraj olmazsa olmazımız” dedi.

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül; Baraj Bir An Önce Bitirilmeli

SASKİ Konferans Salonunda düzenlene Ak Parti 65.İlçe Danışma Kurulu Toplantısına Samsun Ak Parti Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Ak Parti İl Başkan Yardımcıları, Ak Parti Salıpazarı İlçe Başkanı İsmail Yaman ve Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül katıldı.

Belediye Başkanı Halil Akgül burada yaptığı konuşmada 23 Ağustos’ta yaşanan sel felaketi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Akgül, “23 Ağustos’ta ilçemizde meydana gelen sel felaketinde yaşamını yitiren kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailesine ve bütün halkımıza sabırlar diliyorum. Yüce Rabbim böyle bir felaketi inşallah bir daha yaşatmasın”dedi.

 AFETLERDEN DERS ALMAMIZ GEREKİYOR.

23 Ağustos’ta yaşadığımız bir felaketti diyen Başkan Akgül, “Bunun önünde durma şansımız yoktu. Salıpazarı’nda normalde bir yılda metrekareye 600 km yağmur yağarken, 24 saatte 200 km yağmur düşmüştür. Bunun önüne hiçbirimizin geçme şansı yoktur. Tabii ki afetlerden ders almamız gerekiyor. Yapılması gereken önemli işlerimiz var, bunları bir an önce hayata geçirmemiz gerekiyor. Artık bundan sonraki afetlerde yaşanacak herhangi bir olumsuzlukta mazeret belirtme şansımız kalmıyor. Bunun için gerek il teşkilatımız, gerek milletvekillerimiz gerekse büyükşehir belediyemiz ile bir an önce ne yapılması gerekiyorsa kollarımızı sıvayarak çalışmaya başlamamız gerektiğini düşünüyorum.

EKİPLERİMİZ SAHADA GÜZEL İŞLER YAPTI

Felaketin üzerinden 10 gün kadar geçti, şu ana kadar sahada gerçekten güzel çalışmalarımız oldu. Yaklaşık 26 tane iş makinesi, 7 tane kamyon, toplamda 33 makine ilk etapta ana grup yollarımızı, sonra mahalle yollarımızı, şu anda da vatandaşlarımızın bağına bahçesine gidecek yollarını açma çalışmalarımız bu akşam itibariyle bitecek. Yarın sabah itibariyle de heyelanları temizlemeye başlayacağız. Önümüzde okul sezonu var. Bu süreçte mutlaka servis taşımalarında sıkıntı olmaması için gece gündüz demeden önümüzdeki günlerde de bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Ben bu dönem içinde bizlerden maddi ve manevi desteğinin esirgemeyen değerli milletvekillerimize, il başkanıma, parti mensuplarına, özellikle büyükşehir belediye başkanımıza, komşu ilçe belediyelerimize, bizi telefonla arayan, bizzat gelen tüm dostlarımıza ayrı ayrı teşekkürlerimi iletiyorum.

BARAJ BİR AN ÖNCE BİTİRİLMELİ

Görüldüğü gibi artık taşkının önünde durma gibi bir şansımız yok. Salıpazarı barajının bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. Bugün aldığımız bir haberle önümüzdeki birkaç gün içinde toplantı yapacakla.. Barajla ilgili çalışma inşallah başlayacak fakat sadece barajın olması yeterli değil. Taşkın önleme setleri, sel kapağı yapılarak suyun aniden şehre ve özellikle Terme’ye ulaşmasının önlenmesi lazım. Yine Salıpazarı’nda bir köprünün de ihalesi yapıldı fakat ödenek olmadığı için inşaatına başlanamadı. Onun da ödenek gönderilerek yapımına başlanması gerekiyor. Çünkü o köprü yapılmış olsaydı o havza daha geniş olacaktı, o havzada biriken su daha ileriye gidecekti ve taşkını bir nebze de olsa önlemiş olacaktı.Geçmişte yapılacak bir şey yok ama eğer gelecekle ilgili bunu yaparsak artık korkulu rüya görmekten kurtuluruz.Şehir merkezinde her ne kadar taşkın olmuş olsa da bu taşkının yaralarını birazını hemen sarma imkânımız oldu.Fakat mahalle yollarımız özellikle 480 kmlik yol ağımızda yaklaşık 300 km yakınında tahribat var, taş takibatı olması gereken yerler var. Menfez olması gereken yerler var. Set duvar yapılması gereken yerler var.  Betonların tamamen bittiği bir kısmının da bozulduğu yaklaşık 300 km’lik yol ağında sıkıntımız var.

YÜK BİZİM OMUZLARIMIZDA

En son 31 Mart seçimlerinde 15 belediye meclis üyesini 12’sini kazandık ve %62,5luk bir oranla belediye başkanı olduk. Vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Özellikle tüm teşkilat mensuplarımıza, mahalle başkanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 31 Mart seçimlerinde güzel bir performans gösterdiler. Sahada hep beraber çalıştık ve vatandaşın teveccühünü kazandık. Bundan sonra esas yük bizim omuzlarımda. Bu yaraları sarmak için hep beraber gayret edeceğiz. Yollardan başka özellikle çiftçilerimiz büyük sıkıntıları var. Tam fındık harman zamanına denk geldi. Fındığını harmanlayıp sele kaptıran birçok vatandaşımız var, dalından sökülüp yola gidenler var, yere dökülenlerden suya kapılıp giden var. Şu anda tarım müdürlüğümüz sahada çalışma yapıyor. Önümüzdeki Cuma’ya kadar inşallah tüm tespitler yapılmış olacak.

BORÇLAR BİR YIL ERTELENMELİ

Samsun’dan ve diğer ilçelerden ekipler geldiler tespit çalışmaları yapılıyor. Bunun neticesinde de Bakanlar Kurulu kararıyla da çiftçilerimizin borçları da en azından bir yıl ertelenmiş olacak. Bu konuda da değerli il başkanımız ve milletvekilimizden katkı ve destek bekliyoruz. Hasar %30’un üstündeyse bakanlar kurulu böyle bir karar alabiliyor. Şu anda da bizim sahada gördüğümüz %40’a yakın bir zarar var.

YARALARI SARACAĞIZ

Selin ilk anından itibaren özellikle milletvekillerimiz hep aradılar. Bundan sonra da bizimle beraber olacaklarına ben canı gönülden inanıyorum. Biz tecrübemizle, hükümetimizle, bakanlarımızla, büyük şehrimizle beraber bu yaraları saracağız. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Siyasi birikimimize, tecrübemize ve büyüklerimize güveniyoruz. Hiç kimse mağdur olmayacak ve inşallah en kısa sürede Salıpazarı’nda hayat normale dönecek. Ben özellikle baraj, sel kapağı ve köprü konusunda Devlet Su İşleriyle irtibata geçildi. Bunların hızlandırılması konusunda sayın vekilimizden ve il teşkilatımızdan katkı bekliyorum. Onun dışında da afet müdürlüğünden gelindi, şu anda tespitler yapıldı ve rapor hazırlanıyor. Bu raporlar Ankara’ya gönderilecek. Ankara’ya gittiğinde hem Maliye Bakanlığından hem de Cumhurbaşkanlığımızın bünyesinde yardımlar yapılabiliyor. Raporlar gittiğinde milletvekillerimizin de katkısıyla oradan yardım alacağımıza inanıyorum. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum”dedi.

 

adminadmin