Samsun Haber
Giriş Tarihi : 12-03-2019 11:11   Güncelleme : 12-03-2019 11:11

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül; Salıpazarı’nda yeni hedef yol ve turizm!

​Samsun Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Akasyamhaber’i ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmeni Recep Yazgan’a Salıpazarı’nın 10 yıllık geleceğinde ortaya koyacakları projeler hakkında bilgi verdi.

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül; Salıpazarı’nda yeni hedef yol ve turizm!

Gelecek beş yılda Salıpazarı’nın yol sıkıntısını tamamen gidermek için Samsun Büyükşehir Belediyesi’yle ortak çalışmalar yürüteceklerini kaydeden Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül özellikle mahalle aralarındaki yolları daha kalıcı daha sağlam ve daha dayanıklı hale getireceklerini belirterek, yol meselesini halletmiş bir Salıpazarı olarak turizm yatırımlarını hayata geçireceklerini kaydetti.

Salıpazarı’nı turizm şehri yapmak için çalışacaklarını da sözlerine ekleyen Halil Akgül,

“Sit alanı ilan edilen Kaya Mezarları’nın çevre düzenlemesi yapılarak ve turizm alt yapısı hazırlanarak bir cazibe merkezi haline getirilmesi için çalışmalar başlatacağız.

Diğer yandan Salıpazarı’ndaki 80 metre yükseklikten dökülen Karacaören Şelalesi ile Çağlayan Şelalesini de iç ve dış turizme kazandırmak için Kültür ve Turizm Bakanlığıyla ortak projeler yürüteceğiz” diye konuştu.

Akgül Salıpazarı’nı doğalgaz ile de tanıştıracaklarını belirterek, Salıpazarı’nda temeli atılan S tipi Cezaevi’nin iki yıl içinde hizmete açılacağını, Salıpazarı Devlet Hastanesinin kaba inşaatının tamamlandığını ve 1 yıl içinde hizmete gireceğini de sözlerine ekledi.

adminadmin