Samsun Haber
Giriş Tarihi : 15-11-2018 11:13   Güncelleme : 15-11-2018 11:13

Salıpazarı İlçesi Yayla Mahalle Muhtarından yalan habere tepki

Salıpazarı İlçesi Yayla Mahalle Muhtarından yalan habere tepki

Salıpazarı İlçesi Yayla Mahalle Muhtarı Hasan Işık bazı basın yayın organlarında “Muhtar ödeneği kendine harcadı” haberiyle ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.

Muhtar Hasan Işık haberi basına servis edenlerin amacı siyasidir diyerek şunları söyledi.

Samsun’da bazı basın organlarında, Salıpazarı Yayla Mahallesinde okula gitmek isteyen öğrenciler ırmaktan yürüyerek karşıya geçerken, köy muhtarının yaşanan sorunun giderilmesi için gönderilen malzemeyi başka bir yerde kullandığı” yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu şahıslar olayın gerçek yüzünü iyi bilmektedirler. Ama doğruyu saklayarak önümüzdeki yerel seçimlerde Yayla Mahallesi sakinlerinin huzurunu bozmak istemektedirler.

“İŞİN ASLI”

Muhtar Işık işin aslını anlatarak kamuoyunu doğru ilgilendirmek gerekir. Habere konu olan Yayla Mahallesi Taşlıdere mevkiinden geçen dere üzerinde yayaların geçmesi için ahşap köprü vardı. Bu köprü yine bu şahıslar tarafından yıkıldı. Malum yere Salıpazarı belediyesi ile görüşülerek dere üzerine menfez yapılması kararlaştırıldı. 2017 yılında menfez yapımı için demir, çimento ve çakıl talep edildi. İşçiliğini habere konu olan şahısların üstendiği menfez yine bu şahıslar tarafından yapılmadı. Menfez için belediyeden alınan malzemeler 2018 yılının 6. Ayına kadar bekledi. Malzemeyi belediyeye iade etmemek için Yayla Mahallesi Merkez Mezarlığı istinat duvarı yapımında kullanıldı ve davar yapımı tamamlandı.

‘İDDİALAR SİYASİ’

Yayla Mahalle Muhtarı Hasan Işık, yapılan haberlerin siyasi olduğunu söyleyerek, “2 dönemdir Yayla Mahalle Muhtarlığı görevini sürdürüyorum. Bürokrasiyi iyi biliyorum. Neyin nasıl yapılacağını neyin suç olup olmadığını iyi biliyorum. “Muhtar ödeneği kendine harcadı” diye kurgulanarak yapılan bu haberi yaptıran ve yayınlayanlar hakkında yasal haklarımı kullanacağımın kamuoyu tarafından bilinmesini istiyorum.”dedi.

 

adminadmin