Samsun Haber
Giriş Tarihi : 24-04-2018 14:39   Güncelleme : 24-04-2018 14:39

Salıpazarı’nda Yetimler İçin Kermes Düzenlendi

Salıpazarı’nda Anadolu Lisesi tarafından, ’Yetim gülerse, dünya güler’ kermesi açıldı.

Salıpazarı’nda Yetimler İçin Kermes Düzenlendi

Salıpazarı Anadolu Lisesi Cumhuriyet Meydanında yetim çocuklara yardım amacıyla  ’Yetim gülerse, dünya güler’ kermesi açıldı. Açılışa Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Savaş, Anadolu Lisesi Müdürü Nail Pişmek, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Halil Akgül, Anadolu Lisemizin sorumluluğunda açılan kermesin, tüm halkımız tarafından gezilmesi, görülmesi ve yardım edilmesi gerektiği düşüncesinde olduğunu belirtti. Akgül, "Hz. Muhammed (sav) buyuruyor ki, kim bir yetimin başını okşarsa onun başındaki tüyler kadar sevap yazılır. Eğer bu bilinçte olursak, gerçekten yetimi kollayıp, gözetmek ve sahip çıkmamız gerektiğini en üst seviyede düşünmüş oluruz. Dinimiz de yetime, öksüze, kimsesize, yolda kalmışa büyük önem veriyor. Eğer bu düşünceyle biz yetimlerimize sahip çıktığımız zaman, geleceğimiz dediğimiz çocuklarımız, kaybetmeden daha güzel bir şekilde hem gönüllerine hem de ruhlarına maddi ve manevi olarak yardımda bulunmuş oluyoruz. Biz tüm halkımızı yetim öğrencilerimiz için organize edilmiş bu kermese davet ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından kermesin açılışı yapıldı.2 gün süreyle açık kalacak olan kermeste gıda ve el emeği ürünler yer alıyor.

adminadmin