Samsun Haber
Giriş Tarihi : 01-07-2017 12:03   Güncelleme : 01-07-2017 12:03

SAMKON Başkanı Sezgin Gümüş Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi..

SAMKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş, basın mensuplarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi.

SAMKON Başkanı Sezgin Gümüş Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi..

SAMSUN'A İKİNCİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ KURULMALIDIR

Çok önemli açıklamalarda bulunan Gümüş,'değişen ve gelişen Samsun'a, Samkon olarak katkı vermeye, hizmet etmeye devam edeceğiz' dedi.

40 GÜNDE 8 ŞEHİT VERDİK

Türkiye'nin en etkili hemşehri derneklerinden biri olan SAMKON'un Genel Başkanı Sezgin Gümüş basın mensuplarıyla akşam yemeğinde biraraya geldi. Son 40 günde Samsun'un 8 şehit verdiğini ve bundan büyük bir acı ve üzüntü duyduklarını ifade eden Gümüş,'Şehitler diyarı Samsunumuz son 40 günde 8 evladını teröre şehit vererek hem bizleri hem de tüm Türkiye'yi acıya boğmuştur. Şehitlerimize Allah'tan rahmet kederli ailelerine ve ülkemize başsağlığı diliyorum.' dedi.

ÇOK BÜYÜK BİR REKLAM

Değişen ve gelişen Samsun'un 18-30 temmuz tarihlerinde yapılacak olan dünyanın en büyük 3. spor organizasyonuna ev sahipliği yapacağını belirten Gümüş;'Çok önemli ve değerli bir organizasyon. Şehrimizin tüm dünya da tanınması ve bilinmesi açısından büyük bir reklam. Bu konu da başta büyükşehir belediye başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve diğer yerel yöneticilerimiz olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum. Samsun hem ekonomik, hem kültürel hem de spor alanında yapacağı bu organizasyonla çıta atlayacaktır.' diye konuştu.

SAMKON BÜYÜK BİR AİLE

Türkiye'nin 7 bölgesine Samkon olarak federasyon kurduklarını ancak bunun yetmediğini söyleyen Gümüş,'Yurt dışında bizleri arayıp 'Sesimizi tüm dünyaya duyurun' diyen Samsunlu vatandaşlarımızın sesi olmak için dünyanın 4 bir tarafında SAMKON olarak federasyon yapısını kurmak ve oradaki hemşehrilerimizle bütünleşmek istiyoruz. Samsun hemşehri dernekleri şu anda büyüklük ve geniş aile açısından İstanbul'da 2., Bursa'da 1. sıraya gelmiştir. Bu bizlerin daha büyük bir dayanışma içerisinde olmamız gerektiğini gösteriyor.' şeklinde konuştu.

SAMSUNLU YÖNETİCİLER

SAMKON'un bundan sonra yapacağı hizmetlerde Türkiye'nin önemli kentleri İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve bir çok büyükşehirlerin de belediye başkanlıkları, milletvekilleri gibi Samsunlu siyasi kimlikleri kendi döneminde mutlaka çıkaracağını sözlerine ekleyen Gümüş'Biz bu makamlara hizmet için geldik. Üstüne basarak söylüyorum. Hiç bir siyasi makama aday değilim. Böyle bir beklenti içinde de hizmet etmiyorum. Ben memleketime aşık bir insanım bu şehre ve şehrimizin insanlarına nasıl faydalı olabilirim. Ona bakıyorum.' dedi.

ATA SPORUNA SAHİP ÇIKALIM

Türkiye'nin Kırıkpınar'dan sonra en büyük güreş organizasyonu Kunduz Yaylası'nda yapılan Altınkemer sahibi Fatih Atlı'ya sponsor olduğunu Atlı'nın bu organizasyonda başpehlivan olarak 1. geldiğini kaydeden Gümüş,'Güreş bizim atasporumuz ülke olarak en çok madalyaları bu spordan aldık. Başpehlivalıkta Antalya ve Karadeniz'in çok büyük bir çekişmesi var. Antalya'da başta yerel yöneticiler bu spora büyük bir katkı yapıyorlar. Samsun'da aynı desteğin verildiğini söylemek zor. Bu çocuklar kendi imkanları ve inançlarıyla Samsun'un gururu oldular. Hepimiz ata sporuna sahip çıkalım. Dünya markası güreşçilerimizi, yeni Yaşar Doğu'ları Samsun'a kazandıralım' diye konuştu.

Paşpehlivan Fatih Atlı'da yaptığı kısa konuşmada, 6 aydır Kırkpınar'da yapılacak olan yağlı güreşlere hazırlandığını, Vezirköprü Kunduz'da yapılan ve başpehlivanlığı kazandığı yarışların Kırkpınar için büyük bir moral olduğunu dile getiren Atlı,'Kısıtlı ve dar imkanlarla Samsunumuzu güreşte en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Buradan Samsun'u yöneten değerli yöneticilerimize sesleniyorum. Bizlere ve bu güreşe gönül veren ve bizden sonra da gelecek olan nesillere destek olsunlar. Samsun, Yaşar Doğu gibi çok önemli bir değeri Samsun'dan çıkarmıştır. Bunun değerini bilelim.' diyerek sözlerini tamamladı.

SAMSUN’A İKİNCİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ GEREKLİ

Bir soru üzerine konuşan Gümüş kapatılan Canik Başarı Üniversitesi’nin yerine Samsun’a ikinci devlet üniversitesinin kurulması gerektiğini söyleyen Gümüş, Samsun’un bir üniversite şehri olmasının şehrin ekonomik ve sosyal yapısı için faydalı olacağını dile getirdi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN