Güncel
Giriş Tarihi : 31-05-2017 11:29   Güncelleme : 31-05-2017 11:29

Samkon Genel Başkanı Gümüş: Siyasette Adaylık Düşüncem Yok ben samsunluların Hizmetkârıyım

Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan SAMKON, dün akşam Eyüp'te bulunan Osmanlı Park Sosyal Tesisleri'nde verdiği iftar yemeği ile Samsunluları biraraya getirdi. İftar yemeği sonrası konuşan Genel Başkan Sezgin Gümüş;'Ben Samsun'a ve Samsunlulara aşık bir adamım. Bütün gücümle memleketime hizmet etmeye devam edeceğim' dedi.

Samkon Genel Başkanı Gümüş: Siyasette Adaylık Düşüncem Yok ben samsunluların Hizmetkârıyım

SAMSUNLULAR İFTARDA BULUŞTU

Samkon Genel Başkanı Sezgin Gümüş ve yönetim kurulu üyeleri İstanbul'un Eyüp ilçesinde Osmanlı Park Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği 2500 kişilik iftar yemeği ile iş, sanat ve siyasetin Samsunlu ünlü isimlerini biraraya getirdi. İftar yemeğine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Ünlü sanatçı Mehmet Aslantuğ, Samsun'un ünlü işadamları Lokman Kondakçı, Kaya Aşçı, ASİYAD Başkanı Osman Yılmaz, Avrupa Gol Kralı Tanju Çolak, Eski Bakanlardan Kürşat Tüzmen başta olmak üzere belediye başkanları, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. İftar sonrası önemli açıklamalarda bulunan Gümüş;'SAMKON, Türkiye'nin en büyük hemşehri derneklerinden biri olarak bundan sonra her alanda büyüyerek ve gelişerek yoluna devam edecektir.' dedi.

İFTARA ÜNLÜ İSİMLER KATILDI

Her yıl geleneksel olarak düzenledikleri iftar yemeğinde kendisinin siyasete soyunmayacağını ancak Samsunlu önemli isimlerin siyaset başta olmak üzere her alanda Türkiye'nin önemli mevkilerde yer almaları için mücadele edeceklerini ifade eden Gümüş;'Göreve geldiğim günden bu yana Samsun'un öz çocuğu olarak neler yapabiliriz? Bu kurumu nasıl büyütürüz? diyerek arkadaşlarımla birlikte hep kafa yorduk. 1970'li yılların Samsun'u, Türkiye'nin 7. büyük ili iken şimdi 30'lu sıralarda. Bu durum Samsunlular için kabul edilir bir şey değildir? Ayrıca kaderimiz de değildir. Hep birlikte el ele vererek bu konuda üzerimize düşen görev ne ise SAMKON her zaman Samsun'un ve Samsunluların yanında olacaktır. Bizler de taşın altına elimizi koymaktan asla çekinmeyeceğiz.' diye konuştu.

SİYASETTE ADAYLIK DÜŞÜNMEDİM

SAMKON olarak yaptıkları önemli hizmetlerin siyasi çıkar amacıyla yapıldığı söylentilerine açıklık getiren Gümüş,'Bakın buradan bütün Türkiye'ye ilan ediyorum. Hiç bir şekilde siyasetin aktif tarafında görev almayacağım. Bunu net bir şekilde ifade ediyorum. Benim görevim Samsunlu değerlerimizi ön plana çıkartıp onların hak ettikleri yerler de olmalarına katkı vermek ve destek olmaktır. SAMKON olarak biz bunu yapacağız. Çok özel işler yaptık. Ancak daha yolumuz uzun. İstanbul'da siyasi ayaklarımız eksik. Benim dönemim de İstanbul'dan, Ankara'dan, milletvekilleri, belediye başkanları çıkarmadan bu görev bana haramdır. Bunu başaramazsam görevimi layıkıyla yapmış olmam, bir başka arkadaşıma bırakır giderim.' şeklinde konuştu.

İftar yemeğinin ardından konuklarıyla tek tek ilgilenen Gümüş sevdikleriyle bol bol resim çektirerek geceyi noktaladı.

adminadmin