Samsun Haber
Giriş Tarihi : 11-10-2019 09:05   Güncelleme : 11-10-2019 09:05

SAMKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş Biokütle Enerji Santrali hakkında konuştu

SAMKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş Biyokütle Enerji Santrali hakkında vatandaşın doğru bir şekilde bilgilendirilmediğini öne sürdü.

SAMKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş Biokütle Enerji Santrali hakkında konuştu

Samsun'un Çarşamba ilçesinde kurulacak olan biyokitle enerji santrali ile ilgili de konuşan SAMKON Başkanı Sezgin Gümüş; 'Milyonlarca yılda oluşan ve sayısız hatıralara sahne olan Çarşamba Ovası'na kurulacak olan biokütle enerji santrali için düşüncelerimizi ifade etmiş ortalıkta bilgi kirliliği yaratmadan bilim çevrelerinden gelecek raporu bekleyeceğimizi ve bu bilgiler ışığında irade beyanında bulunacağımızı ifade etmiştik. Yetkililerden ise biyokütle enerji santralinin ihale dokümanındaki teknik şartnamenin kamuoyu ile paylaşılmasını rica etmiştik. Kamuoyunun aydınlanması ve yanlış bilgilerden etkilenmemesi adına teknik şartnamenin hala paylaşılmadığını üzülerek izlemekteyiz.' dedi.

KULAĞIMIZA MİDE BULANDIRICI İŞLER GELİYOR

Edinilen bilgilere göre ihale şartnamesinde ihtiyaç halinde santralin farklı amaç içinde kullanılacağı ibaresinin bulunduğuna dikkat çeken Gümüş, 'Bu ibare doğru ise (aksi yönde bir açıklama gelmedi)son derece endişe vericidir.

Ayrıca Müteahhit firma tarafından bazı oda başkanları ile STK başkanlarına susmaları karşılığında rüşvet verildiği kamuoyunda dillendirilmektedir. Samsun Başsavcılığı bu dedikoduları araştırmalı ve doğruluk payı var ise sorumluları yargılamalıdır. Bütün bu dedikodu ve bilgi kirliliği beyinlerde soru işareti oluşturmaktadır.' diye konuştu.

TATMİN EDİCİ AÇIKLAMA NEDEN YAPILMIYOR?

Gümüş sözlerini şöyle tamamladı; 'Yapılan İhalenin teknik şartnamesi kamuoyu ile paylaşılmadığı, yetkililerden tatmin edici bir açıklama gelmediği, savcılık ortalıkta dolaşan rüşvet dedikodularını soruşturmadığı sürece bizlerde oluşacak menfi kanaat ve soru işaretleri gereği bilim çevrelerinden gelecek raporları beklemeksizin bu yatırıma SAMKON olarak karşı duruş sergileyeceğimizi şimdiden kamuoyunun bilmesini isteriz.'

adminadmin