Samsun Haber
Giriş Tarihi : 29-07-2019 12:48   Güncelleme : 29-07-2019 12:48

Samsun 2. İdare Mahkemesi, Osman Genç Başkanlığındaki Canik Belediyesi’nin Meşe Tesisleri İşletmecisi Öztürk Samuk’a Yaptığı Haciz İşlemini Haksız Buldu!

Canik Belediyesi eski Başkanı Osman Genç, belediyeye ait Meşe Tesislerini kiracı Muzaffer Altıntaş’ın talebi ve Canik Belediye Meclisinin oluruyla Öztürk Samuk tarafından işletilmesine 500 Bin TL devir parası isteyerek meclis kararına muhalif talepte bulunmuştu.

Samsun 2. İdare Mahkemesi, Osman Genç Başkanlığındaki Canik Belediyesi’nin Meşe Tesisleri İşletmecisi Öztürk Samuk’a Yaptığı Haciz İşlemini Haksız Buldu!

Bu haksız ve gayrı hukuki talebi kabul etmeyen Öztürk Samuk’a Canik Belediyesi tarafından kira borçlarının tahsili için ödeme emirleri ve ardından haciz varakası gönderildi.

Öztürk Samuk Avukatı söz konusu ödeme emirleri ve haciz varakasına, Canik Belediyesi ile Öztürk Samuk’un kira ilişkisinin olmadığı kira ilişkisinin Muzaffer Altıntaş arasında olduğu ve dolayısıyla Öztürk Samuk’un idareye kira borcunun bulunmadığını belirterek itiraz etti.

İtiraz Samsun 2. İdare Mahkemesi tarafından karar bağlandı ve haciz varakasının hukuka aykırı olduğuna hükmedildi.

Kararda,

“Hukuka aykırı olan Haciz varakası düzenlemesine ilişkin işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden 2577 sayılı kanunun 27. Maddesi uyarınca teminat almaksızın yürütülmesinin durdurulmasına, ödeme emirleri açısından ise yukarıda anılan kanun hükmünde ön görülen şartların gerçekleşmediği anlaşıldığından yürütmenin durdurulması isteminin reddine oy çokluğuyla kabul edildi.

Mahkeme yürütmeyi durdurmasına rağmen Osman Genç Başkanlığındaki Canik Belediyesi haciz işlemlerini durdurmadı.

Öztürk Samuk’un banka hesaplarına ve araçlarına haciz işlemi yapılarak temlik konuldu.

Öztürk Samuk bu haksız ve hukuksuz uygulamadan dolayı 380 Bin TL zarara uğradı.

adminadmin