Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-02-2019 09:34   Güncelleme : 28-02-2019 09:34

Samsun Adalet Mahallesinde Çamlık Alanın Korunması İçin İmza Toplandı!

Samsun Adalet Mahallesinde Çamlık Alanın Korunması İçin İmza Toplandı!

Samsun Çevre Platformu SAMÇEP sözcüsü Mehmet Özdağ ve Samsun Mimarlar Odası Başkanı İshak Memişoğlu, Adalet Mahallesinde doğal çamlık alanın eğitim alanı gerekçesi ile imara açılarak 50 yaş üzerinde olduğu tahmin edilen 18 çam ağacının kurtarılması için toplanan dilekçeleri Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Fikret Vatanserver’e teslim etti.

SAMÇEP sözcüsü Mehmet Özdağ imzaların teslimi esnasında; “Belediyelerin asfalt, beton, plastik türevi ürünlerle çevreye zarar vererek ve milyonlarca para ödeyerek kentin muhtelif yerlerine işlevsiz parklar yaptıklarını görüyoruz. Kent içerisindeki neredeyse tek kalmış çamlık doğal park alanınının beş kuruş para ödenmeden korunmayarak imara açılmasını anlayamıyoruz.  Bu durumun izahı yoktur” açıklamasını yaptı.

İmzaların teslimi esnasında Genel sekreter Vekiline konu hakkında bilgilendirme yapılarak;

Bildiğiniz üzere; İlkadım İlçesi,  Adalet (Kılıçdede) Mahallesi 6479 Ada, 1 Parselde bulunan 3.041,52 m²  Büyükşehir Belediyesine ait yeşil alan 13 Temmuz 2018 tarihinde yapılan Nazım Plan imar değişikliği ile eğitim alanı kullanımına ayrılmıştır.

Seçilen arazi gerek büyüklük ( Trafo alanı çıktıktan sonra yaklaşık 2900 m2) bakımından gerekse topoğrafik yapısı itibariyle  1000 m2 den az  düz alana sahip bulunmakta, geri kalan kısmı 45 dereceye varan eğimli bölümden oluşmaktadır. Bu sebeble seçilen arazi fiziki şartlar bakımından yetersiz ve uygunsuzdur.

Gerek milli eğitim mevzuatı, gerekse Mimarlık-Mühendislik bilimi birlikte ele alındığında seçilen bu alanın her yönü ile olumsuzluklar barındırdığı ortadadır.

Samsun Halkı çam ağaçları için duyarlılık içerisindedir.

İlkadım İlçesi, Adalet mahallesinde eğitim gerekçesiyle imara açılan 3 dönümlük alan içerisinde bulunan 50 yaşlarının üzerinde 18 adet çam ağacını kurtarmak için mahalle sakinleri ve çevre sakinlerinden topladığımız ıslak imzalar an itibariye 1099 adet olmuştur. İnternet ortamında 2.000’ e yakın katılımcı ile sanal imza kampanyamız halen devam etmektedir.

Belediyelerin asfalt, beton, plastik türevi ürünlerle çevreye zarar vererek milyonlarca para ödeyerek kentin muhtelif yerlerine park yaptıklarını görüyoruz. Kent içerisindeki neredeyse tek kalmış doğal park alanınının beş kuruş para ödenmeden korunmayarak imara açılmasını anlayamıyoruz.

SAMÇEP olarak; Çevreyi, doğayı korumak üzere mücadelemize imzalarıyla destek olarak, yaşadığı kentte değer katmaya çalışan Adalet Mahallesi başta olmak üzere Samsun halkının taleplerine sahip çıkacağız.

Söz konusu yanlış imar değişikliği kararının tekrar gözden geçirilerek çocuklarımızın eğitim ihtiyaçlarının daha uygun bir alan seçilerek karşılanması, bahse konu alanın doğal hali korunarak mahalleye ve kente kazandırılması için  tüm yetkili kurumlardan halkımzın beklentilerini karşılayacak çözüm bulmalarını bekliyoruz.

adminadmin