Samsun Haber
Giriş Tarihi : 09-07-2020 14:18   Güncelleme : 09-07-2020 14:18

Samsun Afet Acil Durum İrap Pilot İl Seçildi!

Samsun İl Afet Risklerini Azaltma Planı (İRAP) hazırlanması kapsamında, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Başkanlığınca pilot olarak seçilen 7 il arasında yer aldı.

Samsun Afet Acil Durum İrap Pilot İl Seçildi!

Afetlerin olası etkisini ortaya koyan ve bu etkileri en aza indirebilmek için afetler yaşanmadan gerçekleştirilmesi gerekenleri bir süreç dahilinde tarif eden, sorumluları ve sorumlulukları tanımlayan İRAP “İl Afet Risklerini Azaltma Planı” çalışmaları kapsamında 1. modül çalışmaları Temmuz ayı itibariyle tamamlandı.

Samsun’da paydaş kurum kuruluşlarla yapılacak olan toplantılar ve çalıştaylar sonucu,  İlin Genel Durumu, İlin Afet Tehlike ve Riskleri belirlenerek, bu tehlike ve risklerin azaltılmasına yönelik hedefler ve eylemler yine ilgili kurum kuruluşlarla birlikte oluşturulacak.

2020 yılı sonuna kadar tamamlanacak olan İRAP sürecinde, oluşturulan hedef ve eylemlerin izleme ve değerlendirmesi yapılacak.

İlimizin afet risklerinin azaltılması konusunda rehber olacak olan İRAP, ayrıca ülkemizin afet risk yönetimi üst planı ‘Türkiye Afet Risk Azaltma Planı’na (TARAP) altlık teşkil edecek.

İRAP kapsamında 2. Modül çalışmaları öncesinde, Samsun AFAD Müdürü Levent Uçarlı, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan makamlarında ziyaret edilerek, Samsun afet risklerine karşı alınması gereken tedbirler ve yapılabilecek ortak çalışmalar değerlendirdi.

Ziyaretlerinde İRAP’ın Samsun’da kurum, kuruluş ve diğer ilgili tüm paydaşlarla birlikte üretilen bir yol haritası olduğuna dikkat çeken Uçarlı, kurum ve kuruluş temsilcilerine sürece katılımlarının önemli olduğuun belirterek katkılarından dolayı teşekkür etti.

Recep YAZGANRecep YAZGAN