Eğitim
Giriş Tarihi : 22-04-2019 09:15   Güncelleme : 22-04-2019 09:15

Samsun Agd ‘Den Anlamlı Yarışma

Anadolu Gençlik Derneği samsun Şubesi, Ortaokul Komisyon Başkanlığı Ortaokul Gençliği için “Siyer-i Nebi Efendimizin izinde Gençlik” konulu yarışma programı düzenledi.

Samsun Agd ‘Den Anlamlı Yarışma

Türkiye Geneli düzenlenen Ortaokul Gençliği Efendimizin izinde yarışma programına Samsun’dan 10 Bin’e yakın öğrenci başvurdu. Öğrencilerin yoğun bir başvuruda bulunduğu sınava katılım oranı da oldukça yüksek oldu. Yüzde 76 oranında bir katılım ile öğrenciler sınava yoğun bir katılım sağladılar.

Konuyla ilgili bilgilendirme yapan ortaokul Komisyon başkanı idris YÜCE şunları söyledi:

81 İL 922 İlçede aynı anda gerçekleştirdiğimiz “Ortaokul Gençliği Efendimizin izinde “yarışma programının kayıt süreci 4 Şubat tarihi ile başlamıştı.10 Bin’e yakın başvuru ile öğrencilerimiz yarışmaya yoğun bir katılım gösterdiler.

17 ilçe de 241 farklı okuldan 10 Bin’e yakın öğrenci Sınava başvurdu.Bu öğrenciler 110 farklı Sınav merkezinde gönüllü gözetmenlerin takibinde Siyeri Nebi sınavına girdi.

3 Farklı Ödül takdimi olan yarışmanın Türkiye Geneli Ödülü, Samsun şube ödülü ve ilçe ödülü olmak üzere kategorilendirilerek ödüllendirme yapılacak. Hem okumayı teşvik etmek hem de Kâinatın Efendisi Hz.Muhammed (s.a.v)’in örnek hayatını Gençliğe model oluşturmak için icra ettiğimiz bu yarışma programı Gençlerimiz ve halkımız tarafından takdir edilmiştir.

Hicri 15 Şaban 1440/20 Nisan tarihinde yapılan bu yarışma programı tarihi bir günde tarihi bir coşku ile gerçekleştirilerek amacına matuf bir şekilde sonuçlanmış oldu. Sınav soruları Mustafa Soykök’ün “En Sevgili-Hz. Muhammed “ kitabından hazırlanan 60 soru ve 100 dk ile sınırlandırılan bir sınav ile öğrenciler yarışmaya girdi.

Sınav soru ve cevapları; sınavın yapıldığı gün akşamı AGD TV ile cevaplar verildi.sınav sonucu 12 Mayıs 2019 tarihinde açıklanacak…Ödülleri ise 25 Mayıs 2019 tarihine kadar öğrencilere teslim edilecek farklı törenler ile.

Bu vesile Siyeri Nebi yarışma programına göstermiş oldukları yüksek katılımdan dolayı öğrencilerimize ve desteklerinden dolayı velilerimize ve de fedakarlık yaparak gözetmen görevinde bulunan kıymetli vefakar insanlara teşekkür ederiz.

adminadmin