Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-03-2018 11:16   Güncelleme : 21-03-2018 11:16

Samsun AGD’de Çanakkale Coşkusu

Anadolu Gençlik Derneği samsun Şubesi, Çanakkale Zaferinin 103.yıl dönümü münasebetiyle yapacağı etkinliklerin startını verdi.Bu bağlamda Üniversite de 57.Alay yürüyüşü,Çanakkale mahşerinde Gençlik Konferansı ve Çanakkale Özel Divan Toplantısı icra edildi.

Samsun AGD’de Çanakkale Coşkusu

Konuyla ilgili bilgilendirme yapan Samsun AGD Şube Başkanı Şenol ALTUN şunları söyledi:

103.yılını kutladığımız Çanakkale Zaferini tüm ilçelerimizde 8 farklı etkinlikle ile tüm Türkiye’de olduğu gibi Samsun’da da kutlayacağız.

Bu Bağlamda 18 Mart tarihi itibariyle yapacağımız etkinlikleri başlatmış bulunuyoruz. Çanakkale Zaferini Gençliğimize en güzel şekilde anlatmak ve halkımız ile destanının coşkusunu yaşamak için şu etkinlikleri gerçekleştireceğiz. Tüm Türkiye’de

-Çanakkale Şehitlerimiz için 250 Bin Hatim Okuyoruz.

-Çanakkale Şehitlerimiz için 250 Bin Fidan Dikimi

-57.Alay Yürüyüşü

-Çanakkale Destanı/Resim Sergisi

-Yerel olarak Şehitlik Ziyaretleri

-250 Bin Genç Dedeleri ile Buluşuyor /Çanakkale Ziyareti

-Çanakkale Konferansları

-Çanakkale Destanı Fikir Duvarı çalışması

İşte bu şekilde farklı etkinlikler ile kan ile yazılan bir Destanı Genç dimağların iliklerine işleyecek şekilde işlemek için bu çalışmaları yapacağız. Çünkü Biz biliyoruz ki,

Çanakkale Savunması: Emperyalizme karşı Mekke’nin, Medine’nin, Kudüs’ün, Diyarbakır’ın ve İstanbul’un savunmasıdır.

Üniversite Gençliği, Lise ve ortaokul Öğrencilerini merkeze alarak yapacağımız çalışmaları koordine etmek için icra ettiğimiz “ ÇANAKKALE ÖZEL DİVAN TOPLANTISI” İLE hangi ilçelerde hangi programları nasıl yapacağımızın plan ve programını ortaya koyduk.

18 Mart-18 Nisan tarihleri arasında bu programları 17 ilçemizde farklı şekillerde icra ederek Çanakkale coşkusunu Aziz milletimiz ve gençliğimiz ile paylaşacağız.

“Sevdamız Türkiye diyerek çıktığımız bu yolda, bu Millet’e ve bu gençliğe olan Vefa borcumuzu; tarihten kalan kadim mirasımızı aktarmak ve kerim geleceğimizi inşa etmek için üzerimize düşen görevi ifa etmenin huzur ve mutluluğunu yaşamak istiyoruz.dedi.”

adminadmin