Samsun Haber
Giriş Tarihi : 29-12-2016 14:16   Güncelleme : 29-12-2016 14:26

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Aile Eğitimi Kursuna Yoğun İlgi

​Samsun Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Yaşar Doğu Yetiştirme Yurdu çalışanlarının daha iyi ve bilinçli hizmet verebilmesine katkı sağlayacak Aile Eğitimi kursu katılımcıların yoğun ilgisiyle devam ediyor.

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Aile Eğitimi Kursuna Yoğun İlgi

Samsun Haber - Program Samsun Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan TANRISEVER, Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Yaşar Doğu Yetiştirme Yurdu Müdürü Mehmet KOZAL iş birliği ile düzenleniyor.

Eğitimin hedefi 0-3 Yaş Aile Eğitim Kurs Programı ile bebeklik döneminden itibaren sağlıklı çocukların yetiştirilmesi için, anne, babaları ve bakımla görevli kişileri, gebelik ve emziklilik dönemlerinden itibaren 0-3 yaş çocuğunun sağlık, beslenme, bakım, öz bakım becerilerinin geliştirilmesi, iletişim ve tüm gelişim alanları ile ayrıca engelli bireylere duyarlılık geliştirme konularında bilinçlendirmek amaçlanmaktadır.

3- 6 Yaş Aile Eğitimi Kurs Programının Amacı

3-6 Yaş Aile Eğitimi Kurs Programı ile ailelere çocuğun tüm gelişim alanlarını olumlu desteklemenin yanı sıra okul öncesi dönemin önemi, çocuk hakları, çocukla olumlu iletişim kurabilme yöntemleri, sağlık, beslenme ve çocuğu okula hazırlamak ile ayrıca engelli bireylere duyarlılık geliştirme konularında bilinç kazandırmak amaçlanmaktadır.

 7- 11 Yaş Aile Eğitimi Kurs Programın Amacı:

7-11 Yaş Aile Eğitim Kurs Programı, etkili ebeveynlik yapma becerisini arttırmanın yanı sıra, çocuğun gelişimine, yaşına ve yaşadıkları olaylara uygun anne babalık yapmak için gerekli yöntemleri ve becerileri kazandırmayı, ayrıca engelli bireylere duyarlılık geliştirme konusunda bilinç kazandırmayı amaçlamaktadır.

12- 18 Yaş Aile Eğitimi Kurs Programın Amacı:

12- 18 Yaş Aile Eğitimi Kurs  Programın amacı, aile ve ergen arasındaki ilişkinin daha sağlıklı hale gelmesi ve ergenlerin sahip oldukları kapasiteyi en üst düzeyde gerçekleştirmelerini desteklemektedir. Ayrıca engelli bireylere duyarlılık geliştirme konusunda tüm ailelerin bilinç kazanması amaçlanmaktadır.

 

adminadmin