Samsun Haber
Giriş Tarihi : 31-03-2018 08:57   Güncelleme : 31-03-2018 08:57

Samsun Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden Koruyucu Aile Tanıtım Standı

SAMSUN Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Koruyucu Aile Birimi tarafından hizmetin tanıtılması hedeflenerek Samsun Yeşilyurt AVM.’ de 30 Mart- 1 Nisan tarihleri arasında Koruyucu Aile tanıtım standı açıldı.

Samsun Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden Koruyucu Aile Tanıtım Standı

3 gün sürecek olan tanıtım çalışmasında Koruyucu Aile Hizmetinin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Koruyucu Aile Tanıtım Standına Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı İl Müdür Yardımcısı Recep Dizdar katıldı.

Koruyucu aile hizmetini çok önemsediklerini ifade eden Tekin Balcı, “Koruyucu aile en ideal çocuk bakım yöntemidir. Koruyucu aile hizmetini kurum olarak çok önemsemekteyiz. Çocuklarımız koruyucu aile yöntemiyle, 18 yaşına kadar aile ortamında yaşayabilmekte ve böylelikle kurum bakımındaki örselenme veya olumsuz gelişmelerden kurtulmaktadır.

Bir çocuğun koruyucu ailesi olmak, çocuğun olduğu kadar ailenin de hayatını değiştirmektedir. Ailelerin vereceği bu önemli karar bir çocuğun daha geleceğe umutla bakmasını sağlayacaktır. Koruyucu aileleri diğerlerinden farklı kılacak olan şey, bir çocuğa yardım etmek konusundaki duyarlılığı ve onun geleceğini şekillendirmek adına vereceği katkıdır. Biz de bu nedenle Samsun’daki koruyucu aile sayısını arttırmak istiyoruz” dedi.

 

 

adminadmin