Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-02-2017 15:44   Güncelleme : 28-02-2017 15:44

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden personele kadının güçlendirilmesi eğitimi veriliyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülen aile içi şiddetle mücadele projesi kapsamında proje illerinden olan Samsun’da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı kuruluşlarda çalışan 38 meslek elemanına eğitim veriliyor.

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden personele kadının güçlendirilmesi eğitimi veriliyor

27 Şubat 2017 tarihinde başlayan ve 3 Mart 2017 tarihine kadar devam edecek olan eğitimlerin açılışına Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı da katıldı.

Balcı açılışta yaptığı konuşmasında, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetin, bir insan hakları ihlali, kadına yönelik ayrımcılığın bir biçimi ve halk sağlığı sorunu olduğunu ifade etti.

Projenin amacının şiddete/aile içi şiddete maruz kalan kadınlar ve kadınların insan haklarının korunması konusunda farkındalık yaratmak ve şiddetle mücadele mekanizmalarının güçlendirilmesini sağlamak olduğunu belirten Balcı, “2012 yılında 4320 sayılı Kanun kapsamında uygulamada karşılaşılan eksiklikler ve İstanbul Sözleşmesi dikkate alınarak 6284 sayılı “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun” hazırlanmış ve yürürlüğe girmiştir. Bugün gelinen noktada; yakın zamana kadar yaygın bir şekilde kabul gören, kadına yönelik şiddetin aile içi bir mesele olduğu ve kamunun müdahale alanı dışında kaldığı yönündeki algı sivil toplum örgütlerinin çabaları, aile içi şiddetle mücadelenin bir devlet politikası haline gelmesi ve medyanın bu konudaki duyarlılığının artması gibi pek çok gelişme ile değişmiştir. Kadına yönelik şiddet çok yönlü mücadeleyi gerektiren bir sorundur. Yasal ve idari düzenlemelerin varlığı bu mücadelede sağlam bir zemin hazırlamakta ve bu sorunu çözmenin ilk ve büyük adımını oluşturmaktadır. Tüm bu düzenlemelerin ve kurumsal yapıların etkin bir şekilde hayata geçirilmesinin anahtarı ise kadına yönelik şiddet olgusunun niteliğini doğru kavrayan ve doğru müdahalelerde bulunan insan gücüdür. Bu bağlamda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın İl Müdürlükleri, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri, ilk kabul birimleri ve kadın konukevi çalışanlarının özelleştirilmiş beş eğitim alması planlanmıştır. Böylelikle ASPB çalışanları şiddete maruz kalan kadınlarla beraberindeki çocuklara psikososyal destek sağlama, şiddete maruz kalan kadını güçlendirme, izleme ve süpervizyon, destek elemanlarının eğitilmesi konularında bilgi ve becerilerini geliştireceklerdir. Söz konusu eğitimler yoluyla bu kurum ve kuruluşlarda şiddet mağduru kadınlara verilecek hizmetin kalitesinin artması ve projenin sonuçlarının sürdürülebilirlik sağlanması amaçlanmaktadır” dedi.

Açılış konuşmasının ardından eğitim programına başlandı. 5 gün sürecek olan eğitim programında katılımcılara Sosyal Çalışmacı Ersan Algan, Sosyal Çalışmacı Berna Küçük Yanık, Psikolog Dilara Işık ve Psikolog Gözde Nil Gelbal tarafından travma, tükenmişlik ve kadının güçlendirilmesi eğitimi verilecek.

 

 

adminadmin